Odlično nadaljevanje drugega dela sezone za OPV Šport

 

Z rallyjem Friuli Venezia Giulia, rallyjem Nova Gorica in Croatia rallyjem se je sezona slovenskega državnega prvenstva prevesila v zaključni del. Sledi samo še zadnja preizkušnja, jubilejni 10. rally Idrija, ki bo na sporedu zadnji vikend v oktobru. Posadke OPV Športa so po odličnem uvodu v sezono nadaljevale v enakem stilu in tako so se lahko že na rallyju v Novi Gorici veselili dveh naslovov državnih prvakov.

Rok Turk in Martina Nartnik sta letos še nepremagana v diviziji 2 in sta tako že osvojila naslov, z dirkalnikom Peugeot 208 R2 ekipe OPV Racing Cars pa sta na rallyju za FIA evropski rally pokal osvojila zmago v razredu ERT3, obenem pa zmagala tudi v skupni razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo na Croatia rallyju.

Naslov državnih prvakov v najštevilčnejši diviziji 1 pa sta si tudi že pred koncem sezone zagotovila Martin Mlinar in Miran Mlinar v MGju ZR 105, obenem pa je iz ekipe Mlinar Motorsport pod okriljem OPV Športa naslov osvojil tudi Simon Mlinar, ki je bil letos z Volkswagen Polom najhitrejši med vozniki do 21 let.

Tudi v skupnem seštevku med nosilci tekmovalnih licenc so si v društvu OPV Šport z odličnimi nastopi posadk že drugo leto zapored zagotovili naslov državnih prvakov v rallyju med društvi. Vsi že osvojeni naslovi prvakov bodo še toliko večji motiv za celotno ekipo OPV športa, da na zadnjem rallyju v Idriji postavijo še piko na i odlični sezoni.