Obiskovalci gostišča se zabavajo z Nissanovimi copati s tehnologijo samodejnega parkiranja.

 

Neko japonsko gostišče se je odločilo združiti tradicionalno gostoljubnost z Nissanovo tehnologijo avtonomne vožnje in tako svojim gostom ponuja precej nenavadno opremo: copate, mize in talne blazine s sistemom samodejnega parkiranja.

ProPILOT Park Ryokan se na prvi pogled zdi kot vsako drugo tradicionalno japonsko gostišče oziroma ryokan. Copati so skrbno postavljeni v vrsto pri vhodu v gostišče, kjer gosti sezujejo svoje čevlje. V sobah s talnimi podlogami tatami so nizke mizice in talne blazine za sedenje.

Posebnost tega ryokana pa je dejstvo, da so copati, mize in talne blazine opremljeni s posebno različico Nissanove tehnologije samodejnega parkiranja ProPILOT Park. Ko niso v uporabi, je treba le pritisniti na gumb in že se samodejno vrnejo na svoje mesto.

Tehnologija ProPILOT Park, ki se je oktobra 2017 prvič predstavila v povsem novem Nissan Leafu na Japonskem, zaznava predmete v okolici in s preprostim pritiskom gumba vozniku zagotavlja samodejno parkiranje vozila na izbrano parkirno mesto. Ta tehnologija je vgrajena tudi v določeno opremo gostišča ProPILOT Park Ryokan, da zabava goste in razbremeni zaposlene.

Kako lahko izkusite ProPILOT Park Ryokan

Nissan bo z brezplačno nočitvijo v gostišču ProPILOT Park Ryokan v japonskem mestu Hakone razveselil dva srečna popotnika. Za sodelovanje pri nagradni igri je treba med 25. januarjem in 10. februarjem na Twitterju objaviti sporočilo z oznakama #PPPRyokan in #wanttostay.

Tudi obiskovalci galerije Nissan Global Headquarters v Jokohami bodo lahko izkusili vzdušje gostišča ProPILOT Ryokan in si nadeli copate s tehnologijo samodejnega parkiranja. Razstavni prostor bo odprt med 1. in 4. februarjem, in sicer od 10.00 do 20.00. Naslov galerije je 1-1-1 Takashima, Nishi-ku, Yokohama.

Videoposnetek video notranjosti gostišča ProPILOT Park Ryokan si lahko ogledate na Nissanovem kanalu Youtube: VIDEO