NOVO VODSTVO BO DRUŽBO RENAULT TRUCKS POPELJALO DO MOČNE RASTI

Družba Renault Trucks je naznanila prihod Bruna Blina na položaj predsednika družbe Renault Trucks Commercial, kjer bo zamenjal Heinza-Jürgena Löwa, ki se je odločil zapustiti družbo. Bruno Blin bo nove naloge prevzel 1. januarja 2013.

Peter Karlsten, izvršni podpredsednik družbe Volvo Group Trucks in vodja sektorja tovornih vozil EMEA, je dejal: „Na trenutno prestrukturiranje znotraj družbe Renault Trucks je treba gledati v širšem okviru, ki zajema prestrukturiranje celotne skupine Volvo, vključno z vsemi blagovnimi znamkami tovornih vozil, kar bo omogočilo razvoj polnega potenciala posamezne blagovne znamke. Junija 2013 bomo trgu predstavili povsem prenovljeno paleto izdelkov Renault Trucks, s čimer bomo okrepili tržni
položaj. Po izvedbi vseh organizacijskih sprememb in prenovi izdelkov bo družba Renault Trucks močnejša in bolj konkurenčna kot kdaj prej.”
„Bruno Blin je v Skupini Volvo zaposlen od leta 1999. Prihaja iz skupine Trucks Technology, kjer je od leta 2004 zadolžen za vodenje nabavne organizacije skupine Volvo. Nabral si je veliko izkušenj v zahtevnih in globalnih okoljih in je več let živel v tujini. Izkazal je odlične vodstvene sposobnosti in zmožnost upravljanja velikih sprememb v globalnih organizacijah,” je dodal Karlsten.

V zadnjih petih letih je Skupina Volvo vložila več kot 2 milijardi evrov v družbo Renault Trucks. „Družba Renault Trucks ima velik potencial in po našem mnenju igra pomembno vlogo v razvojni strategiji skupine,” je zaključil Peter Karlsten.