Novi VW T-Roc.

 

  • Volkswagnov T-Roc: novi križanec združuje suverenost športnega terenca in dinamiko kompaktnega modela.
  • Napredni dizajn T-Roca: avantgardne linije, kupejevski strešni del, markantno širok sprednji del, čvrsti proporci.
  • Ofenziva športnih terencev: Volkswagen s T-Rocom dopolnjuje ponudbo novih športnih terencev, ki jo sestavljajo Tiguan, Tiguan Allspace, Atlas in Teramont.
  • Napoved športnih terencev: z naslednjo generacijo Touarega, malim T-Crossom in električnim modelom I.D. CROZZ bodo sledili še trije novi športni terenci.
  • Avtomatski varnostni sistemi: široka paleta asistenčnih sistemov; serijski Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in serijski Lane Assist.
  • Digitaliziran in povezan: opcijski multimedijski sistemi s stekleno čelno ploščo in nova generacija aktivnega informacijskega zaslona.
  • Šest motorjev TSI in TDI: učinkoviti turbomotorji z razponom moči od 85 kW/115 KM1/2/3/4/5 do 140 kW/190 KM1/2/3/4/5.
  • 4MOTION in DSG: motorji z močjo 190 KM serijsko kombinirani s štirikolesnim pogonom 4MOTION in 7-stopenjskim menjalnikom DSG.
  • Optimalne dimenzije zaradi platforme MQB: kompaktna zunanjost, prostorna notranjost: petsedežnik z enim največjih prtljažnikov tega razreda (445 litrov).
  • Kakor vam drago: T-Roc Style (opcijsko z dvobarvnim dizajnom) in T-Roc Sport (opcijsko z dvobarvnim dizajnom) omogočata maksi­malno individualizacijo.

T-Roc presega meje svojega razreda

Volkswagen z novim T-Rocom segmentu kompaktnih športnih terencev dodaja dinamič­nost. Križanec, ki združuje protislovne lastnosti – zmogljivost in udobje, emocionalnost in racionalnost, urban življenjski slog in vsestranskost multitalenta. Ti parametri različnih avtomobilskih svetov se zlivajo v novo, kompaktno mobilnost, v športnega terenca, kakršnega lahko razvije le izumitelj GTI.

Karizmatični SUV. T-Roc je novi obraz v množici avtomobilov. Štirivratnik s sprednjim ali štirikolesnim pogonom (pri štirikolesnem pogonu serijsko z uravnavanjem vozne dinamike 4MOTION Active Control), ki v sebi združuje suverenost športnega terenca in agilnost športnega kompaktnega modela; avtomobil, ki se počuti doma tako v urbanem svetu kot tudi na dolgih relacijah. Kompaktne zunanje dimenzije in napreden dizajn so na voljo v enajstih zunanjih barvah, treh barvah strehe in skupno 24 barvnih kombinacijah. V notranjosti sta avantgarda in visoka funkcionalnost sklenili zavezništvo. Petsedežnik ima prtljažnik s prostornino 445 litrov (največji v tem segmentu), sedem različnih tipov barvnih dekorativnih elementov ter digitalizirano in povezano armaturno ploščo. T-Roc je namreč prvi športni terenec svojega razreda z opcijskimi digitalnimi instrumenti: z novo generacijo aktivnega informacijskega zaslona. Skupaj z multimedijskimi sistemi s stekleno čelno ploščo tako nastane digitalna vidna in upravljalna os. Zraven sodi nova, povezana matrika Volkswagen Car-Net z aplikacijami in mobilnimi spletnimi storitvami.

Šest učinkovitih turbomotorjev. Z dvema bencinskima motorjema (TSI s 85 kW/115 KM2 in 140 kW/190 KM3) in enim dizelskim motorjem (TDI s 110 kW/150 KM1/4/5) je v mesecu novembru stekla predprodaja. Sledila bosta še dva motorja TDI1 in en motor TSI1. Vseh šest motorjev se ponaša s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem. Osnovna cena za T-Roc s sprednjim pogonom, 1.0 TSI2 s 85 kW, znaša 18.646 evrov – vključno s sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, funkcijo večnaletnega zaviranja in asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist. Nastavitve asistenčnih, komfortnih in multimedijskih sistemov lahko shranite s serijsko funkcijo personalizacije, z avtomobilskim ključem pa jih lahko prikličete in prilagodite posameznemu vozniku.

Volkswagnova ofenziva športnih terencev. Dr. Herbert Diess je povedal: »T-Roc postavlja nova merila v rastočem segmentu športnih terencev.« Predsednik uprave znamke Volkswagen je še dodal: »T-Roc s svojo funkcionalnostjo, vozno dinamiko in tehnologijo uteleša vse dobre lastnosti Volkswagna; zaradi njega postaja naša ofenziva športnih terencev še bolj dinamična.« Začetek izrazite širitve nabora SUV-modelov je leta 2016 naznanila premiera druge generacije Tiguana. V naslednjem višjem segmentu je leta 2017 na trg prišel Atlas, ki je bil razvit za ZDA. Skoraj vzporedno so predstavili Teramont – kitajskemu tržišču posebej prilagojen sestrski model Atlasa. Na trgu je že novi Tiguan Allspace – podaljšana, samostojna izvedba Tiguana, ki ima lahko do sedem sedežev. Nov mejnik največje ofenzive športnih terencev v zgodovini znamke Volkswagen bo leta 2018 – svetovna premiera naslednje generacije Touarega. Na drugi strani ponudbe SUV-modelov – pod T-Rocom – bo Volkswagen prav tako razširil program: z malim T-Crossom. V okviru ofenzive športnih terencev bo predstavljen tudi model, ki lokalno ne proizvaja emisij: I.D. CROZZ – Volkswagnov prvi popolnoma električni športni terenec. I.D. CROZZ naj bi na trg prišel leta 2020.                               

Štiri črke, eno sporočilo. Ime modela T-Roc, ki je jezikovno kompatibilno po celem svetu, predstavlja most med svetovoma. Dr. Frank Welsch, član uprave za poslovno področje razvoja: »Črka T se navezuje na uspešna modela Tiguan in Touareg, iz katerih smo v novi model prenesli gene in prednosti športnih terencev – visok sedežni položaj, robustne lastnosti karoserije in podvozja ter serijski štirikolesni pogon za najzmogljivejše motorje. Zlog ROC, ki izhaja iz angleške besede 'rock' (skala), predstavlja umestitev T-Roca med križance, ki združujejo suverenost športnega terenca z agilnostjo kompaktnega modela. To vozilo v segment dejansko vnaša več akcije, včasih bolj, včasih manj, odvisno od opreme in predvsem od barvne kombinacije, vendar vedno samozavestno. Je nov Volkswagen, ki znamko in svoje lastnike pelje v novo desetletje mobilnosti.«

Zelo aktualni kompaktni športni terenci. T-Roc naj bi prišel na skoraj vse pomembne trge sveta. Novi SUV bodo za evropski trg proizvajali v portugalski tovarni Setúbal (pri Lizboni). Jürgen Stackmann, član uprave za poslovna področja prodaje, marketinga in poprodaje, o tržiščih za T-Roc: »Skoraj 80 odstotkov kompaktnih športnih terencev se trenutno proda v Evropi in na Kitajskem. Ta vrsta SUV-ja postaja vse bolj priljubljena tudi v Braziliji, Indiji, Rusiji in ZDA. Predvidevamo, da se bo letni obseg prodaje kompaktnih športnih terencev na svetovni ravni v naslednjih desetih letih od trenutno približno 6,4 milijona povečal na 10,6 milijona vozil.«

Ti športni terenci so tako uspešni, ker so s kompaktnimi zunanjimi merami videti zelo dinamično, so izjemno funkcionalni in imajo povišan položaj sedenja. V T-Rocu voznik in sovoznik sedita 572 mm nad cesto, v zadnjem delu potniške kabine pa višina sedežev znaša 618 mm. Novi Volkswagen idealno izpolnjuje zahteve voznikov, ki pogosto domujejo v urbanem okolju. T-Roc se osredotoča na primer na vsestransko aktivne samske kupce, na družine, ki cenijo njegovo prilagodljivost, ali na pare, katerih otroci ne živijo več doma. Vse te ciljne skupine si želijo SUV, ki je združljiv z urbanim svetom, s katerim vsak prevoženi kilometer predstavlja užitek in ki se ponaša s prefinjenim ekspresivnim dizajnom. T-Roc izpolnjuje te zahteve z enkratnim udobjem, visokim položajem sedenja, inovativno varnostjo, prilagodljivo notranjostjo, izjemno zanesljivostjo in edinstvenim oblikoval­skim slogom. Novi T-Roc tako presega meje svojega razreda in pri tem postaja sodobni spremljevalec v urbanem svetu, ki je suvereno kos tudi družinskim izletom ob koncu tedna.