Novi SUV C5 Aircross Hybrid

 • Citroën javnosti predstavlja svojega tehnološko naprednega paradnega konja in začenja z električno ofenzivo: novi SUV C5 Aircross Hybrid oziroma neslišno urbano vozilo (Silent Urban Vehicle) iz razreda ë-Udobja.
 • Že doslej je SUV C5 Aircross na področju udobja veljal za vzornika, zlasti zaradi vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, sedežev Advanced Comfort in dvajsetih tehnologij za pomoč pri vožnji, zdaj pa je s priključnim hibridom premagal še en nov korak v sklopu programa Citroën Advanced Comfort®:
  -BREZKOMPROMISNOST: vožnja po navdihu strankine rabe, z ničnimi emisijami CO2 in v 100 % električnem načinu (50 km dosega) in neomejen doseg na dolgih poteh po zaslugi bencinskega motorja.
  -TIŠINA V POTNIŠKEM PROSTORU: umirjeno in brezskrbno potovanje v električnem načinu z neslišnim urbanim vozilom (Silent Urban Vehicle) v umirjeni notranjosti brez hrupov, cukanja in tresljajev.
  -VISOKORAZREDNE VOZNIŠKE IZKUŠNJE: naelektrene zmogljivosti zahvaljujoč združitvi bencinskega motorja PureTech s 180 konjskimi močmi, električnega motorja z močjo 80 kW in samodejnega menjalnika ë-EAT8, ki skupno razvijejo 225 konjskih moči in 320 Nm nemudoma razpoložljivega navora.
  -INTUITIVNOST: celovit, intuitiven in gostoljuben eko sistem, ki samodejno upravlja načine vožnje, enostavno polnjenje in tudi skupek povezljivih storitev.
 • S svojo vzorno modularnostjo je novi SUV C5 Aircross Hybrid najbolj modularno vozilo svojega segmenta: trije posamični zadnji sedeži z drsnim pomikom, nastavljivim naklonom in možnostjo preklopa, prostornina prtljažnika Best in Class.
 • S 50 kmi dosega v električnem načinu, 39 grami emisij CO2 na kmi in 1,7 litra porabe goriva na 100 kmi je novi SUV C5 Aircross Hybrid izvedel nov korak v energetskem prehodu znamke Citroën, saj njegov priključni hibridni motor hkrati ponuja visoko tehnologijo in konkurenčne stroške uporabe.
 • Proizvajajo ga v Franciji, v tovarni Rennes – La Janais, poleg izvedenk z motorjem na notranje zgorevanje, ki so jih prodali že več kot 80.000 primerkov. Prvi primerki bodo v Sloveniji dobavljeni ob koncu prvega polletja 2020.

ZAČETNIK CITROËNOVE ELEKTRIČNE OFENZIVE
Novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvo etapo v Citroënovi ofenzivi za elektrifikacijo, v sklopu katere namerava do leta 2025 za 100 % vse modele iz svojega izbora imeti v ponudbi električno izvedenko. V letu 2020 bo Citroën nadgradil svoj izbor vozil, ki bo poleg zmogljivejših motorjev na notranje zgorevanje bogatejši še za 100 % električne izvedenke in priključne hibride. Od novega vozila SUV C5 Aircross Hybrid dalje bodo vsi novi modeli, ki jih bo lansiral Citroën, na voljo s ponudbo na električni pogon, kot znak Citroënove predanosti do odgovornega energetskega prehoda in njegovih prizadevanj, da bi čim širšemu krogu kupcev dal na razpolago ponudbo, ki je nastala po navdihu strankine rabe v vsakem avtomobilskem segmentu in na vseh trgih.

ULTIMATIVNA IZKUŠNJA UDOBJA, DOSTOPNA NAJŠIRŠI MNOŽICI
Privlačni SUV z edinstvenimi, modernimi in tehnološko naprednimi sistemi, ki je s priključno hibridno izvedenko prečkal novo fazo v programu Citroën Advanced Comfort®:
- VEČNAMENSKA RABA
Novi SUV C5 Aircross Hybrid kot Citroënov predstavnik visokega cenovnega razreda ponuja razširjene možnosti za mobilnost za resnično vsestransko rabo: užitki v vožnji z električnim načinom, ki je primeren za brezskrbne vsakodnevne poti z dosegom do 50 kilometrov (cikel WLTP) in omogoča enostaven dostop do predelov mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima, v kombinaciji z načinom pogona na notranje zgorevanje, v katerega lahko uporabnik po želji kadarkoli preklopi, da lahko opravi daljše poti.
- POTOVANJE V RAZREDU Ë-UDOBJA
Novi SUV C5 Aircross Hybrid, neslišno urbano vozilo (Silent Urban Vehicle), s katerim lahko povsem neslišno in brez vsakih tresljajev opravimo vsakodnevne poti, ponuja izjemno stopnjo udobja zahvaljujoč bolj učinkoviti izolaciji, ki jo omogočajo zvočno izolirana in večplastna prednja stekla, vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki in sedeži Advanced Comfort, ki poustvarijo učinek leteče preproge, značilen za Citroëne iz preteklosti.
- Vse udobje in prožnost električne vožnje z nemudoma razpoložljivim visokim navorom (320 Nm) in linearno pospeševanje po zaslugi elektrificiranega samodejnega menjalnika ë-EAT8. Z združenimi 225 konjskimi močmi (bencinski motor: 180 KM, električni motor: 80 kW) novi SUV C5 Aircross Hybrid ponuja visoko raven dinamičnih zmogljivosti in izjemne užitke v vožnji.
- Priključna hibridna izvedenka SUV C5 Aircross je po modularnosti najboljša v svoji kategoriji zahvaljujoč domiselni vgradnji visokonapetostnega akumulatorja pod zadnjimi sedeži: trije enako široki posamični zadnji sedeži z drsnim pomikom, nastavljivim naklonom in možnostjo preklopa ter prostornina prtljažnika v razponu od 460 do 600 litrov, kar je rekordna vrednost v kategoriji priključnih hibridov C-SUV.
- Preprost in gostoljuben novi SUV C5 Aircross Hybrid je priključni hibrid, ki bo poenostavil vaš vsakdanjik: enostavno, programsko nastavljivo in hitro polnjenje, intuitivni in didaktični vmesniki, eko sistem povezljivih storitev, zasnovanih posebej za še večjo brezskrbnost.
MED NAJBOLJ ISKANIMI NA TRGU
Novi SUV C5 Aircross Hybrid izhaja iz Citroënove strateške ponudbe modelov, ki so prilagojeni raznim vrstam rabe in so med najbolj iskanimi na trgu.

TEHNIČNI PODATKI

 • Hybrid 225 ë-EAT8
 • Motor z notranjim zgorevanjem: PureTech 180 S&S Euro 6 – 180 KM (132 kW)
 • Električni motor: 110 KM (80 kW) nameščen med motorjem z notranjim zgorevanjem in menjalnikom
 • Skupna moč: 225 kW (165 KM)
 • Akumulator: visokonapetostni 200 V, Li-Ion z močjo 13,2 kW/h
 • Pogon na prednji kolesi 4x2
 • Navor elektromotorja: 320 Nm
 • Električni samodejni menjalnik ë-EAT8
 • Avtonomija v načinu ZEV: 50 kmi (deluje do 135 km/h) – cikel WLTP
 • Emisije CO2: 39 g/kmi – cikel WLTP
 • Kombinirana poraba: 1,7 l/100 kmi – cikel WLTP
 • Čas polnjenja:
  -Manj kot 2 uri na priključku Wallbox 32 A, z opcijskim polnilnikom 7,4 kW
  -4 ura na priključku s 14 A tipa Green’up™ Legrand, s serijskim polnilnikom 3,7 kW
  -7 ur na standardnem gospodinjskem priključku 8 A, s polnilnikom 3,7 kW