Novi SEAT Leon SC

  • Osupljiv dizajn z markantnimi proporcionalnimi razmerji
  • Medosna razdalja krajša za 35 mm, kar zagotavlja še večjo dinamičnost
  • Učinkoviti in zmogljivi motorji TSI in TDI
  • Visoka kakovost izdelave in velika prostornost
  • SEAT Easy Connect: najsodobnejši infotainment

Martorell, februar 2013 – Novi SEAT Leon SC se zaveda, da ima svojstven značaj, in to mu daje posebno samozavest. Leon SC – Sports Coupé – je privlačen kompaktni Novi SEAT Leon SCmodel s tremi vrati in do potankosti pooseblja SEAT-ovo oblikovalsko govorico. Na cesto prinaša izdatno mero športnosti, a je kljub temu odlično prilagojen za vsakodnevne vožnje. Njegova funkcionalna notranjost, ki predstavlja prepričljivo mešanico odlične kakovosti izdelave in vrhunskih materialov, vsem potnikom zagotavlja obilo prostora. S 380 l je celo prtljažnik enako prostoren kot pri petvratni različici.

“Novi Leon SC je oblikovalska ikona v svoji modelski liniji. Optimalno odraža ključne vrednote znamke SEAT – dizajn in dinamičnost, tehnologijo in kakovost, vse za pošteno ceno,” je povedal James Muir, predsednik uprave družbe SEAT S.A. “Zgodba novega Leona je zelo tesno povezana s pristnim užitkom v vožnji – ne da bi se voznik moral odpovedati odlični prilagojenosti za vsakodnevno rabo. Temu uspešnemu načelu smo ostali zvesti tudi pri Leonu SC, ki smo ga na vseh ključnih področjih še dodatno izpopolnili.”

Novi SEAT Leon SC se ponaša z vrsto naprednih tehnoloških rešitev. Mednje sodijo sodobni infotainment, inteligentni asistenčni sistemi, sistematični koncept lahke gradnje, natančno usklajene nastavitve podvozja in najnovejša generacija motorjev. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom in sistemom direktnega vbrizgavanja goriva, zato se ponašajo s suvereno dinamiko in izjemno učinkovitostjo. Motorji TSI in TDI z gibno prostornino od 1,2 do 2,0 l imajo razpon moči od 63 kW (86 KM) do 135 kW (184 KM). Motor 1.6 TDI z močjo 77 kW (105 KM) in sistemom start-stop v povprečju porabi le 3,8 l dizelskega goriva na 100 km, emisija CO2 pa znaša le 99 g/km.

Tako kot Leon s petimi vrati je tudi Leon SC na voljo v izvedbah Reference in Style, kupci pa se lahko odločijo tudi za športno različico FR.

“Zaradi nekoliko krajše medosne razdalje je Leon SC najbolj športen in najbolj emocionalen član Leonove družine. Vzbuja enake občutke kot športni kupeji, obenem pa se ponaša z osupljivo mero funkcionalnosti,” je povedal dr. Matthias Rabe, podpredsednik družbe SEAT S.A, odgovoren za raziskave in razvoj. “Z vrsto natančnih prilagoditev nam je močan športni značaj in natančno krmiljenje uspelo združiti z bistveno večjim udobjem in funkcionalnostjo. Leon SC je še en primer za to, kako SEAT uporablja tehnologije koncerna Volkswagen in razvija avtomobile, ki imajo edinstven SEAT-ov pečat.”

Dizajn – energičen videz

 

Novi SEAT Leon SC ima popolna proporcionalna razmerja, zato prepriča že na prvi pogled. Razmerje med dolžino, višino in širino ter kratka previsa zrcalijo dinamičen značaj celo v mirovanju. Dizajn je navdihnila oblikovna zasnova študij IBE, IBL in IBX, zato je trivratni model dinamična interpretacija SEAT-ove oblikovalske govorice.

Novi SEAT Leon SC “Trivratnemu Leonu SC smo dali izrazito samosvoj značaj – nismo se želeli zadovoljiti z oblikovno zasnovo, ki bi imela le dvoje vrat manj. Zato smo se odločili za krajšo medosno razdaljo – čeprav gre le za 35 mm, je vizualni učinek zelo močan. Rezultat je velika razlika v tem, kako izrazita je dinamika,” je povedal Alejandro Mesonero-Romanos, vodja oblikovanja pri znamki SEAT. “SEAT-ova oblikovalska govorica je bila pri novem Leonu še dodatno izpopolnjena. To se najmočneje odraža v značajskih linijah – novi Leon SC je avto z osebnostjo.”

Medosna razdalja novega Leona SC je v primerjavi s petvratnim Leonom krajša za 35 mm. Obenem posebna grafika stranskih stekel in nizek zadek vizualno podaljšujeta vozilo, ki v dolžino meri 4,23 m. Leon SC ima tako športen in energičen videz, obenem pa deluje zelo kompaktno. Vse zunanje linije imajo posebno površinsko obdelavo s tridimenzionalnim učinkom, zato je dizajn še bolj svojstven in ustvarja zanimivo igro svetlobe in sence.

Sprednjemu delu novega Leona SC daje poseben pečat zasnova, ki povzema obliko črke V. Vse linije se stekajo v eno točko, ki leži na sprednjem delu vozila. Jasna in stabilna geometrijska oblika trikotnika je temeljni element SEAT-ove oblikovalske govorice in zaznamuje številne dele novega Leona SC