Novi Renaultov Latitude

Renault, zvest svojim vrednotam, izdeluje vozila, ki izpolnjujejo visoka merila znamke na področju oblike, zasnove, inovativnosti in kakovosti. Renault Latitude je najnovejša limuzina višjega razreda te znamke, ki je bila prvič javno predstavljena na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu oktobra 2010, prinaša pa nove odlike na področju udobja in ugodja.
Renault Latitude ima dovršeno obliko, ki združuje zmogljivost in eleganco. Poudarjajo jo uravnovešena razmerja, prednji del izraža moč, zadnji pa čvrstost in dinamičnost.
Velikodušne zunanje mere omogočajo gostoljuben in velik prostor za potnike, tisti na zadnjih sedežih pa imajo za ta segment rekordno veliko prostora za kolena (251 mm).
Renault Latitude je namenjen kupcem, ki cenijo kakovost in udobje v vseh pogledih, zato ponuja posebej poudarjeno udobje in ugodje za vse potnike. V nizu opreme je med drugim nov sistem za sproščujoče ioniziranje in čiščenje zraka, ter masažen voznikov sedež s štirimi načini delovanja.
Renault Latitude je poosebljenje vabila na dolga potovanja, saj je na voljo z motorji potovalnega razreda, kakršen je na primer V6 dCi 240, večvodilska zadnja prema pa zagotavlja optimizirano kombinacijo udobja in lege na cesti.
Renault Latitude je plod razvoja v okviru Zveze Renault-Nissan in na podlagi priznano zanesljivih in učinkovitih tehničnih rešitev ponuja izjemno raven varnosti, saj ima serijsko vgrajene sisteme protiblokirni zavorni sistem ABS, pomoč pri zaviranju v sili, ESC, prilagodljive varnostne blazine, podvojena stranska tipala, nadzor tlaka v pnevmatikah, regulator in omejevalnik hitrosti ter smerna bi-ksenonska žarometa.

1. ELEGANTNA LIMUZINA
Renault Latitude je velikodušno odmerjena klasična limuzina. Lepo uravnovešena razmerja in elegantne linije nakazujejo izjemno udobje in ugodje, kakršnega se potniki lahko nadejajo v njegovi notranjosti. Takšen občutek potrjujeta tudi prefinjenost in visoka kakovost obdelave potniškega prostora, prav tako pa tudi skrbno izbrani materiali in potnikom prijazna ureditev prostora.

2. PROSTOR ZA POTNIKE JE PROSTOR ZA RAZVAJANJE
Vabljiv potniški prostor Renaulta Latitude je namenjen ugodju in udobju vseh potnikov:
- v dolžino meri 4.897 mm, v širino 1.832 mm, v višino 1.483 mm, medosna razdalja pa znaša 2.762 mm,
- prostornina prtljažnika je 477 dm3 po VDA/ISO (z rezervnim kolesom normalnih dimenzij),
- bivalnost je na najvišji ravni, prostor za kolena zadaj meri 251 mm, kar je rekord za ta segment, notranja širina ob komolcih znaša spredaj 1.513 mm zadaj pa 1.474 mm,
- številna mesta za odlaganje in shranjevanje vključno z 9,6-litrskim hlajenim predalom za rokavice in 2,4-litrskim prostorom med prednjima sedežema.

3. UGODJU POTNIKOV NAMENJENA EKSKLUZIVNA OPREMA VISOKEGA RAZREDA
Renault Latitude uvaja še eno novost znamke – oznako Take Care, ki pomeni zelo visoko raven opreme za potovalno udobje in ugodje, ki med drugim zajema tudi nov sistem za sproščujoče ioniziranje in čiščenje zraka, dvojni razpršilnik dišav in masažen voznikov sedež s štirimi načini delovanja.
Poleg tega ima Renault Latitude širok nabor druge opreme višjega razreda:
- izbrano ponudbo zvočnih naprav, v kateri sta 3D Sound by Arkamys® kot jedro ponudbe in vrhunska naprava Renault Bose® Sound System,
- dve različni tovarniško vgrajeni navigacijski napravi: Carminat TomTom® Live in Carminat Bluetooth® DVD,
- napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth® in digitalna povezljivost Plug & Music,
- sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj ter kamera za vzvratno vožnjo,
- smerna bi-ksenonska žarometa,
- prostoročen vstop in zagon motorja s samodejnim zaklepanjem vrat ob oddaljitvi imetnika kartice od avtomobila,
- samodejno parkirno zavoro.izbrano ponudbo zvočnih naprav, v kateri sta 3D Sound by Arkamys® kot jedro ponudbe in vrhunska naprava Renault Bose® Sound System,
- dve različni tovarniško vgrajeni navigacijski napravi: Carminat TomTom® Live in Carminat Bluetooth® DVD,
- napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth® in digitalna povezljivost Plug & Music,
- sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj ter kamera za vzvratno vožnjo,
- smerna bi-ksenonska žarometa,
- prostoročen vstop in zagon motorja s samodejnim zaklepanjem vrat ob oddaljitvi imetnika kartice od avtomobila,
- samodejno parkirno zavoro.

4. SKRBNO ZASNOVANA KOMBINACIJA UDOBNOSTI IN DOBRIH VOZNIH LASTNOSTI TER ZMOGLJIVIH SODOBNIH MOTORJEV
Renault Latitude ponuja vozne lastnosti na ravni velike potovalne limuzine zahvaljujoč:
- učinkovitemu podvozju z večvodilsko zadnjo premo, ki hkrati zagotavlja udobje in užitek v vožnji,
- naboru prijetnih in učinkovitih motorjev:
o bencinski motor 2,0 16V (140 KM) z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, čigar različice, prirejene za bioetanol, izpolnjujejo tudi vsa merila za pridobitev oznake Renault eco²,
o trije dizelski motorji – 2,0 dCi v dveh izvedenkah (dCi 150 eco² in dCi 175) ter V6 dCi z 240 KM – so opremljeni bodisi s šeststopenjskim samodejnim ali ročnim menjalnikom.

5. NATANČNO ZASNOVAN ZA NAJBOLJ ZAHTEVNE KUPCE
Renault Latitude, ki bo naprodaj v več kot 50 državah sveta, je natančno zasnovan, v njem pa je vgrajeno obsežno in priznano strokovno znanje Zveze Renault-Nissan. Z njim so opravili izčrpne in izjemno zahtevne preskuse vzdržljivosti, s katerimi so preverili zanesljivost in trpežnost, ki bosta morali vzdržati tudi v zahtevnih pogojih številnih držav, kjer bo Latitude naprodaj.
Med razvojem je bila posebna skrb posvečena varnosti. Zahvaljujoč izjemnemu strokovnemu znanju Renaulta na področju aktivne in pasivne varnosti se bo Latitude povsod uvrščal med najvarnejše avtomobile na trgu. Varnostna oprema obsega serijski protiblokirni zavorni sistem ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, sistem nadzora stabilnosti ESC, šest varnostnih blazin vključno s stranskima blazinama za zaščito prsnega koša in medenice z dvema prekatoma in podvojenima senzorjema stranskega trka), tritočkovne varnostne pasove z zategovalniki in omejevalniki zatezne sile za vse potnike, regulator in omejevalnik hitrosti in nadzor tlaka v pnevmatikah.