Novi Porsche 911 sedaj tudi v Sloveniji

Sedaj je brezčasna ikona, osma generacije 911 končno tudi v Sloveniji! Tako kot se za pravo legendo spodobi, je Porsche Center Ljubljana ekskluzivno predstavil novi Porsche 911.
Novi Porsche 911, bo v prihodnosti postavljal povsem nova merila na področju ekskluzivnih športnih avtomobilov. Tako je novi 911 sodoben a hkrati še vedno sledi svojim koreninam.

»Ferry Porsche je dejal: »Creating something timless« In kaj to sploh pomeni? To pomeni se držati principa dizajna, zmogljivosti in ostati zvesti Porsche DNA. Pomeni tudi združiti tradicionalne elemente, kot so na primer izraziti široki boki, okrogle luči, vžig na levi in še bi lahko našteli. Porsche 911 je nedvomno srce znamke Porsche in to že od leta 1963. Po 7-ih generacijah je tu nova. Dizajnersko močno povezana na predhodnike, a po drugi strani tako zelo sodobna. Notranjost krasi Porsche Advance Cockpit z digitalnimi zasloni, a merilnik obratov je še vedno analogen. Z agresivnimi 450 konjskimi močmi ima ravno toliko konjev kot prejšnja generacija modela GTS in model 911 Carrera 4S osme generacije pospeši do 100 kilometrov na uro v 3,4 s in doseže maksimalno hitrost 306 kilometrov na uro. Sedaj z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko doseže povprečno porabo 9 litrov na 100 km. Od 80-ih dalje je model 911 za 70% močnejši in za kar 30% varčnejši« je povedal Vasja Potočnik, vodja prodaje pri Porsche Centru Ljubljana.

Prva generacija modela 911 je bila predstavljena leta 1963 na sejmu IAA Frankfurt in takrat si prav nihče ni mislil, koliko pozornosti bo model deležen v prihodnosti. Porsche je z modelom 911 nadomestil starejši model 356, zato so bila pričakovanja velika. 
Prva generacija je bila v prodaji vse do leta 1973, že istega leta pa je bila predstavljena druga generacija modela G, ki je predstavljala korenite spremembe, predvsem na področju varnosti. Pri tej generaciji smo prvič videli tudi TURBO polnilnik, ki je bil prava novost in drzna odločitev v obdobju krize. Tretja generacija je na trg vstopila leta 1988 in bila v prodaji vse do leta 1998. Imenovala se je 964 in imela vgrajen štirikolesni pogon, ABS zavorni sistem, airbag in servo volan. Ostalo je le 15% vozila enakega. Četrta generacija je bila v prodaji med letoma 1993 in 1998, proizvedenih pa je bilo 68.029 vozil in ta generacija je predstavljala obdobje vrhunca zračno hlajenih motorjev in zadnjega svoje vrste. Ta generacija spada med najbolj zaželjene različice, saj so inženirji s pomočjo poudarjene širine in karoserijskih potez dosegli izjemno športno obliko. 
Peta generacija je bila v proizvodnji med letoma 1997 in 2005 in proizvedenih je bilo 175.262 vozil. Gre za prvo generacijo, ki je imela vodno hlajen motor in s tem tudi večjo moč in nižje izpuste ter porabo. Tehnologijo je združila z nostalgičnim oblikovanjem prejšnjih generacij. Tudi prostor v notranjosti se je izboljšal, saj je bilo vozilo v primerjavi s prejšnjo generacijo daljše za 18,5 centimetrov in s tem je medosna dolžina zrastla za 8 centimetrov. 
Različica 911 Turbo z dvema turbopolnilnikoma razvije 420 konjskih moči in gre za prvi model 911, ki preseže magičnih 300 kilometrov na uro. Šesta generacija 997 je bila v proizvodnji med letoma 2004 in 2012, izdelano pa je bilo zavidljivo število primerkov. Omenjena generacija je predstavljala velik tehnološki napredek v primerjavi s preteklimi generacijami, na voljo pa je bilo 24 različnih modelskih izvedb. Prvič je bil uporabljen tudi avtomatski menjalnik z dvojno sklopko PDK, hkrati pa so se občuto zmanjšale tudi vrednosti porabe in emisij. Oblikovalci so se vrnili nazaj k okroglim žarometom. V današnjem času se tudi v avtomobilski industriji spremembe hitro pojavljajo in le-tem je potrebno slediti. Prav zaradi tega je bila sedma generacija 991 hitro pripravljena, že leta 2011 in v prodaji bila vse do letošnjega leta. Sedma generacija je bila svoj čas tehnološko izjemno napredna, bolj stabilna in predvsem bolj dinamična. Aerodinamika je bila močneje izrazita, prav tako pa je bila ta generacija prvič povezana s spletom. 11. maja 2017 je Porsche proizvedel milijonti model 911. 

V novi generaciji je prvič vgrajen serijski inovativen sistem imenovan wet-mode. Wet mode preko senzorjev v kolotekih zazna da se nahajate na mokri podlagi. V wet mode vozilo prilagodi aerodinamiko, prenos moči, odzivnost pedalke za plin in s tem vožnjo na mokri podlagi naredi še varnejšo. V novi generaciji ponujamo tudi sistem night vision, ki preko termo kamere voznika opozarja na nevarnosti v temi. Prav tako vozilo preko radarja spremlja okolico in vas opozarja na nevarnosti, katere so prostim očem bolj slabo in manj izrazito vidne.

Tako kot prva generacija modela 911, je ta generacija športni avto za novo dobo. Še vedno ostaja športni avto za vozniške užitke , čisti Porsche.

Novi Porsche 911 je poln tehnološke naprednosti in v svojem razredu postavlja nove smernice, ob tem pa ne pozablja na preteklost in tako suvereno ohranja vse originalne značilnosti. Porsche 911 je brezčasen ekskluzivni športnik. Nedvomno ostaja zvest Porschejevemu oblikovalskemu genetskemu zapisu z bolj agresivno zunanjostjo, popolnoma novo notranjostjo in inovativnimi asistenčnimi sistemi.