Novi Peugeot 508 poslovni avto leta 2019

Ob zaključku letošnjega štirinajstega tradicionalnega izbora Poslovni avto leta, so v redakciji časnika Finance podelili kipce za najboljše avtomobile v petih kategorijah in sicer za  službeni avto, poslovni avto, menedžerski avto, EKO avto leta in luksuzni terenec leta 2019.

Tekmovanje je bilo  napeto vse do konca, zmagovalce pa so razkrili v četrtek, 6. junija na slovesnem zaključnem dogodku na Tavčarjevem dvorcu v idilični, neokrnjeni naravi v objemu gričev in gozdov nedaleč od Poljanske Sore.

V skladu s pravili PAL so v letošnjem izboru PAL 2019 sodelovali novi in prenovljeni avtomobili,  ki so na trgu od 1.4. 2018 in niso tekmovali v izboru PAL 2018.

V PAL 2019 je v petih kategorijah sodelovalo 46 vozil, med katerimi je novinarska žirija  izbrala 21 finalistov. V kategorijo Poslovni avto leta so lahko nominirani avtomobili srednjega razreda ter enoprostorci zasnovani na avtomobilih srednjega razreda, športna in druga osebna vozila srednjega cenovnega razreda. Tako je Poslovni avto za leto 2019 postal Peugeot 508.

Peugeot 508 izraža znamkino vizijo petvratne limuzine, ki s svojo dinamično podobo prinaša pravo osvežitev z ambicijami, da sproži preobrat na trgu s ponudbo, ki se je sposobna kosati z najboljšimi. Z odlično stilsko zasnovo, spektakularno armaturno ploščo v obliki najnovejše interpretacije voznikovega mesta imenovanega Peugeot i-Cockpit®, bogato opremo in naprednimi tehnologijami Peugeot 508 bolj kot kadarkoli doslej idealno pooseblja ambicije znamke Peugeot zadnjih let: postati najuspešnejši proizvajalec vozil za širok krog potrošnikov visokega razreda.

Peugeot 508 je nedvomno moderen avtomobil, ki ponuja nove izkušnje v vožnji in inteligentne funkcije, s čimer ima v sebi vse potrebno, da se je uveljavil kot referenca v svojem segmentu, kar dokazuje tudi pridobljeni naslov poslovnega avta leta 2019.

Ob prejeti nagradi je direktor znamke Peugeot, Adam Kavšek izjavil: «Veseli smo prejete nagrade, ki dokazuje, da Peugeot 508 s svojimi odličnimi voznimi lastnostmi, sodobnimi varčnimi pogonskimi agregati, modernim dizajnom, naprednim voznikovim mestom Peugeot i-Cockpit in veliko serijske opreme ponuja odlično razmerje med ceno in produktom, kar je za izbor poslovnega avta leta POGOJ.«