Novi PEUGEOT 5008 SUV (športno terenska) vozila vstopajo v novo dimenzijo

 

Ime ostaja enako, celoten koncept pa je povsem spremenjen: novi PEUGEOT 5008 vstopa na novo področje, med velika športno terenska vozila s sedmimi sedeži segmenta C. Na tem naraščajočem trgu ima novi SUV PEUGEOT 5008 zastavljene naslednje tri cilje:

 • nadaljevanje prodora znamke na trg vozil višjega cenovnega razreda,
 • uveljaviti se kot svetovno znano vozilo z mednarodnim uspehom,
 • postati vodilni model svojega segmenta, se pravi med velikimi SUV vozili s sedmimi sedeži segmenta C.

Novi PEUGEOT i-Cockpit® ponese potniški prostor v nove višave!

V notranjosti je na voljo najnovejša verzija inovativnega in skoraj futurističnega voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit®, ob katerem se potnikom zdi, da so vstopili v presenetljiv, izviren in izjemno kakovosten svet. Poleg kompaktnega volana in velikega 8-palčnega zaslona na dotik s kapacitivno tehnologijo, novi PEUGEOT i-Cockpit® ponuja v serijski opremi še spektakularen 12,3-palčni digitalni zaslon v višini oči visoke ločljivosti z vrhunsko grafiko in elegantnimi animacijami.

Prostorna notranjost s številnimi funkcijami

Novi Peugeot 5008Z medosno razdaljo 2,84 m je novo SUV vozilo PEUGEOT 5008 nedvomno najbolj prostoren SUV segmenta C! Skupna dolžina vozila (4,64 m) pa ostaja še naprej kompaktna. Čeprav je 19 cm večje kot novo športno terensko vozilo PEUGEOT 3008 in 11 cm daljše kot prejšnji 5008, ostajajo zunanje mere novega športno terenskega vozila PEUGEOT 5008 med najbolj zmernimi v primerjavi s prostornimi vozili segmenta C. Dodatna dolžina pa zagotavlja potnikom več prostora in optimalen izkoristek arhitekturne zgradbe! Novi PEUGEOT 5008 je nedvomno športno terensko vozilo, ki na svojem trgu izstopa zaradi inovativne konfiguracije:

 • trije enaki individualni sedeži v drugi vrsti, nastavljivi po dolžini in naklonu ter z možnostjo preklopa,
 • dva individualna sedeža v tretji vrsti, ki ju lahko preklopimo in odstranimo,
 • najbolj prostoren prtljažnik v tej kategoriji s 780 dm3 po standardu VDA 210 (1060 tekočinskih litrov).

Novo športno terensko vozilo PEUGEOT 5008 ponuja tudi možnost preklopa sovoznikovega sedeža v mizico (prevoz dolgih predmetov vse do 3,20 m) in prtljažna vrata s prostoročnim upravljanjem.

Športno terensko vozilo z impozantno zunanjostjo

Že na prvi pogled so vsi dvomi odpravljeni: novi PEUGEOT 5008 je pravi SUV! V sebi namreč nosi vse potrebne stilske zapovedi, kot so dolg in vodoraven pokrov motornega

prostora, vertikalno umeščen prednji del, privzdignjene bočne linije … Dizajn je mogočen in razkošen. Višina ostaja nespremenjena (1,64 m s strešnimi prtljažnimi drogovi), zaradi česar je njegova silhueta na videz usločena in zelo dinamična. Prednji del krasi ekskluzivna okrasna maska s kromanimi lopaticami, na zadnjem delu pa so nameščeni okrasna letev svetleče črne barve in luči na opalne diode LED v obliki mačjih krempljev, ki so prepoznaven znak zadnjega dela športno terenskih vozil znamke Peugeot najnovejše generacije.

Užitki v vožnji in potovanje na ravni velikih limuzin

Novo športno terensko vozilo PEUGEOT 5008 si s PEUGEOTOMA 308 in 3008 deli konstrukcijsko osnovo EMP2 in najnovejše motorje Euro 6.1. Vsi bencinski in dizelski motorji so na trgu najboljši (Best in Class) v svojih kategorijah moči! Emisije CO2 se začnejo pri izboru bencinskih motorjev pri 115 g/km, pri dizelskih motorjih pa pri zgolj 105 g/km.

V ponudbi so štirje bencinski motorji:

 • 2L PureTech 130 S&S BVM6 pri standardni izvedenki (117 g/km CO2) in pri izvedenki z zelo nizko porabo (115 g/km CO2),
 • 2L PureTech 130 S&S EAT6 (120 g/km CO2),
 • 6L THP 165 S&S EAT6 (133 g/km CO2).

Na voljo je šest dizelskih motorjev (odvisno od države):

 • 6L BlueHDi 100 S&S BVM5 (106 g/km CO2),
 • 6L BlueHDi 120 S&S BVM6 pri standardni izvedenki (108 g/km CO2) in pri izvedenki z zelo nizko porabo (105 g/km CO2),
 • 6L BlueHDi 120 S&S EAT6 (112 g/km CO2),
 • 0L BlueHDi 150 S&S BVM6 (118 g/km CO2),
 • 0L BlueHDi 180 S&S EAT6 (124 g/km CO2).

Slednji je ekskluzivno na voljo za dinamično in najbogatejše opremljeno izvedenko GT.

Ta novi PEUGEOT je pravo povabilo na potovanje v prvem razredu, kjer potnike spremljata odlična zvočna izolacija in bogata oprema za udobje: pnevmatski masažni sistem z osmimi blazinicami v prednjih sedežih, sistem Hi-Fi Premium FOCAL®, panoramsko strešno okno itd. Svojim potnikom ponuja tudi najboljše rešitve za stalno povezljivost po zaslugi funkcije Mirror Screen oziroma povezljive 3D navigacije (s sistemom TomTom® Traffic).

Novo športno terensko vozilo PEUGEOT 5008 razpolaga s pestro paleto varnostne opreme oziroma napredne sisteme za pomoč pri vožnji, ki so odvisno od države na voljo serijsko ali za doplačilo: Advanced Grip Control s povsem novo funkcijo za pomoč pri spustu po strmini Hill Assist Descent Control (HADC), samodejno zaviranje v sili, opozorilnik na nevarnost naleta, aktivni opozorilnik o nenamerni prekoračitvi talne črte, opozorilnik na voznikovo nepozornost, samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov omejitve hitrosti in priporočanje hitrosti, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop (samodejni menjalnik), aktivni sistem za nadzor mrtvega kota, Park Assist in Visio Park (pogled 360°).

Na področju sodobnih vprašanj po mobilnosti se novo športno terensko vozilo PEUGEOT 5008 predstavlja kot ponudnik inovativnih rešitev, saj ima lahko v prtljažnem prostoru integriran zložljiv električni skiro e-Kick ali pa zložljivo električno kolo e-Bike eF01 s prenosnimi polnilnimi postajami.

Konkurenčen izbor vozil in francoska proizvodnja

Prodajni program novega SUV vozila PEUGEOT 5008, za katerega je na voljo pet nivojev opreme - trije klasični nivoji (Access, Active, Allure), nivo GT Line in nivo GT -, se popolnoma ujema s strategijo, ki si jo je znamka začrtala pred dvema letoma.

Novo SUV (športno terensko) vozilo PEUGEOT 5008, ki ga proizvajajo v tovarni v mestu Rennes (Francija), bo javnosti prvič predstavljeno na avtomobilskem salonu v Parizu 2016, na mednarodnih trgih pa bo naprodaj od spomladi 2017 dalje.