Novi Nissan NV200

 

Nissanovo kompaktno lahko gospodarsko vozilo NV200 je na voljo tudi pri slovenskih pooblaščenih Nissanovih trgovcih. NV200 v obliki furgona in kombija s sedmimi sedeži na trg kompaktnih dostavnih vozil prinaša nova merila za prostor, udobje in praktičnost. Zunanjost je kompaktna, notranjost prostorna, v tovornem delu pa lahko naenkrat peljete dve standardni europaleti, kar bo zagotovo navdušilo poslovne uporabnike.

Nissan Furgon NV200, verzija Acenta z motorjem 1.5 dCi 110 KM je z enimi stranskimi drsnimi vrati na voljo že od 18.200€ z DDV-jem, različica kombija pa od  21.128€ z DDV-jem. Serijska oprema vključuje ročno klimatsko napravo, radio s CDpredvajalnikom in 4 zvočniki AUX, BLUETOOTH in USB s tipkami za upravljanje na volanu, sprednja električna stekla, tempomat, potovalni računalnik ... .

Petletna garancija oziroma garancija do 160.000 prevoženih kilometrov dokazuje odličnost vozila, voznikom pa zagotavlja izjemno brezskrbnost.

NISSAN NV200

  • Dva praktična modela:
    • prostorni kompaktni furgon, v katerem lahko peljete dve europaleti,
    • funkcionalna kombi različica s sedmimi sedeži.
  • Varčen dizelski motor 1.5 dCi s 110 KM.
  • Petletna garancija ali do prevoženih 160.000 kilometrov.

Nissan NV 200 s kompaktnimi zunanjimi dimenzijami (dolžina 4,4 m, višina 1,86 m in širina 1,69 m) z majhnim obračalnim krogom (10,6 m) in preprostim upravljanjem dokazuje, da se odlično počuti v mestu, visok položaj voznika pa omogoča preprosto vožnjo in odlično preglednost.

Vozilo NV200 poganja 1,5-litrski dizelski motor. Skupaj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom razvije 240 Nm navora in 81 kW (110 KM) moči ter ustreza normi Euro 6.  Stroški vzdrževanja so med najnižjimi v tem razredu. Servisni intervali so pri 30.000 km ali na vsakih 12 mesecev, poraba goriva (med najnižjo v tem razredu) znaša 4,9 l/100 km pri mešani vožnji. Emisija CO2 je 130 g/km.

VEČNAMENSKI PROSTOR

Tovorni prostor lahko povečate z mrežasto pregrado (možnost pri Cargo) in preklopom sovoznikovega sedeža ter tako dobite prostor za prevoz predmetov kar do dolžine 2,8 m. Model NV200 ima nizek 524 mm oddaljen prag od tal, odprtina tovornega prostora pa je velika ter tako omogoča lažje nalaganje in raztovarjanje tovora. Zaradi širokega in dolgega poda (širok 1,22m in dolg 2,4m) lahko v NV200 naložimo ne samo eno, ampak dve standardni europaleti. Vozilo razpolaga s 4,2 m3 uporabnega tovornega prostora.

POTNIŠKI PROSTOR

V armaturni plošči so od zgoraj navzdol razporejeni zabavni sistem, sistem za ogrevanje in prezračevanje ter ročica menjalnika.

Voznik ima pred sabo en instrument in sicer merilnik hitrosti, ki zajema tudi digitalni merilnik vrtljajev, ki da vozniku najpomembnejše informacije. Na voljo so tudi ura, potovalni računalnik, prikaz skupnih in delno prevoženih kilometrov ter indikator spremembe prestavnega razmerja, ki ga lahko voznik namesti, ter s tem zmanjša porabo goriva.

Računalnik je za uporabnika zelo koristen, saj vam sporoči servisne intervale, opozori na omejitev hitrosti in celo svetuje rotacijo pnevmatik.

Notranjost potniškega prostora vsebuje veliko odlagalnih površin: predali za dokumente in drobnarije, predali na vratih, držalo za kartice, kovance, kozarce, plastenke ter praktične kljukice. Skrit predal v zgornjem delu predala za rokavice je dovolj velik, da lahko vanj pospravite pomembne dokumente, fotoaparat ali mobitel.

Velika odlagalna površina je tudi pod sedežem, sopotnikov sedež pa je mogoče zložiti in ga uporabiti kot mizico za prenosni računalnik.

Kombi različica NV200 ima sedeže razporejene v treh vrstah z izjemno veliko prostora za kolena in noge. Kljub sedmim sedežem boste lahko v prtljažni prostor postavili vsaj še dva velika kovčka, ob preklopu zadnjih dveh sedežev pa boste dobili dovolj prostora za pet velikih kovčkov.

Praktični dodatki, ki so na voljo, so dvojna stranska drsna vrata, na kombi različici pa dvokrilna zadnja vrata, pričvrščena na stranice vozila.

Zahvaljujoč obilju prostora kombi različica NV200 lahko poleg voznika in sopotnika sprejme tri osebe v srednji vrsti in tri v zložljivi tretji vrsti.

Srednja klop je deljiva v razmerju 60 : 40. Ko je potreben dodatni prostor (oziroma da se olajša dostop tretji vrsti), se lahko celoten sklop zloži in porine naprej proti sprednjim sedežem. Zadnja sedeža se lahko zložita vsak posebej in se prislonita vzdolž stranskih stranic zadnjega dela vozila. Torej, da bi povečali tovorni prostor, ni treba odstraniti nobenega sedeža. Če sta druga in tretja vrsta sedežev zložena, znaša prostornina tovornega prostora skoraj 3 m3 (2,94 m3).

Pri dvosedežni razporeditvi je prostora za tri gorska kolesa, pri čemer ni treba sneti sprednjega kolesa.

Drugo in tretjo vrsto sedežev je mogoče spustiti do kota 45 stopinj, sprednji par pa do največ 68 stopinj. Vseh sedem sedežev je opremljenih s tritočkovnim varnostnim pasom.

Posoda za gorivo je nameščena pod prvim sedežem, odprtina za polnjenje je nameščena na B stebru, za desnimi prednjimi vrati. Kompaktna zadnja obesa ima široke enojne listnate vzmeti, ki so potrebne lahkemu gospodarskemu vozilu.

Vozilo ima šest kavljev, nameščenih na pod (tri na vsaki strani tovornega prostora), pod zadnjim oknom/zadnjo ploščo ima vodila s pomičnim kavljem za pritrditev tovora.

Največja realna nosilnost znaša 659 kg.

Model NV200 proizvajajo za evropski trg v Nissanovi tovarni v Barceloni.