Novi Nissan Note

Povsem novi Note postavlja nova merila za širšo cenovno dostopnost naprednih tehnologij

• Novi Nissan Note izziva segment B z novim dinamičnim dizajnom in premijsko naprednimi tehnologijami

• Prvič v segmentu na globalni ravni uporabljene cenovno dostopne inovativne tehnološke rešitve

• Sistem Around View Monitor skupaj z Nissan Safety Shield zagotavlja resnične prednosti za vsakdanjo uporabo avtomobila

• Serijski sistem stop/start pri vseh različicah z izjemno omejenim izpustom CO2, vse tja do 95 g/km

• Izviren dizajn in inovativne tehnologije zasnovane za Evropo v Evropi

• Premierna javna predstavitev na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo 5. marca kot del najnovejšega vala Nissanovih avtomobilskih novosti premierno predstavljen povsem novi Nissan Note.

Tako kot številni novi Nissanovi avtomobili zadnja leta, ki so plod zapriseženosti družbe inovativnosti, prepričljivem slogu in vznemirljivem navdušenju in so vidno zaznamovali avtomobilski svet, tudi novi Note ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Povsem novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima modeloma Qashqaiu in Jukeu z enakimi, visokimi merili relevantne tehnološke sodobnosti, oplemenitenimi s cenovno dostopnostjo manjšega avtomobila.

Note je tako povsem polnopraven član segmenta B. Še več, na novo bo definiral merila zanj in toliko bolj povečal upravičeno zahtevnost in pričakovanja kupcev. S popolno izrabo inovativnega pristopa k dizajnu in tehnični zasnovi avtomobila novi Note izhaja iz prepričljivosti in uspeha modela prejšnje generacije, saj ohranja vse njegove vrednote.

Novi Note

Zasnovan s ciljem, da v popolnosti zadovolji pričakovanja kupcev segmenta B, je bil Note deležen obsežnega evropskega razvoja. Tako je povsem ukrojen po pričakovanjih in merilih Evropejcev. Z zaključnimi razvojnimi fazami v oddelkih Nissan Technical Centre Europe v Veliki Britaniji in Španiji ter z izdelavo v Nissanovi tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji Note dosledno zadovoljuje pričakovanja kupcev današnjih malih avtomobilov.

Note izhaja iz Nissanove tradicije združevanja vpadljivega dizajna in vznemirljivo navdušujočih novih tehnologij na novih delih trga. Zato bodo kupci z novim Noteom deležni inovativnih rešitev za vsakdanje vožnje. Note namreč združuje inteligentne, relevantne rešitve vsakdanje uporabnosti.

V segment B vnaša novi Note premierno Nissanov paket novi tehnologij, poimenovan Safety Shield - paket, ki je doslej bil na voljo le v občutno dražjih premijskih avtomobilih. Opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po oziroma preko vzdolžni cestnih oznak in napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na premikajoče se predmete bodo v segmentu Notea vnesli povsem novo raven pomoči vozniku. Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje čisto in jasno sliko ne glede na vremenske razmere. Opremljena je namreč s posebnim sistemom pranja in sušenja, rešitvijo, ki je v popolni skladnosti z Noteovo inovativno tehnično zasnovo.

Prednosti varnostnega ščita so številne. Ne zmanjšuje namreč le izpostavljenosti nesrečam, marveč vozniku tudi bolje in celoviteje posreduje informacije o dogajanju okoli vozila. S tem se poleg zmanjševanja možnosti trkov zmanjšujejo tudi nevarnosti njihovih posledic, med ostalim tudi obisk kleparskih delavnic in avtoličarjev. Ob vsem tem pa zagotavlja vozniku občutek večje varnosti v vseh razmerah in okoliščinah.

Novi Note je prvi avtomobil segmenta B, opremljen s sistemom AVM (Around View Monitor). Ta Nissanov sistem omogoča združitev posnetkov različnih kamer v tako imenovan pogled iz ptičje perspektive. Zagotavlja jasno in dovršeno sliko dogajanja okoli vozila. Tako na sofisticiran način dodatno lajša manevriranje ob parkiranju, s čimer postane vožnja v urbanih okoljih predvsem užitek, saj je odločno zmanjšana nevarnost velikih stroškov popravil morebitnih poškodb avtomobila ob parkiranju.

Novemu Noteu je namenjena tudi najnovejša različica navigacijskega sistema Nissan Connect, z vsemi storitvami, ki jih združuje.

Inovativen dizajn in tehnična zasnova so združeni v cenovno dostopen paket, skladen z bogato in razčlenjeno ponudbo posebej učinkovitih motorjev. Kombinacija platforme majhne mase, majhnega količnika zračnega upora zunanjosti, naprednih motorjev in menjalnikov je še ena izmed osnov izjemne prepričljivosti novega Notea za vse kupce.

Med izjemne prepričljivosti novega Notea sodijo tudi omejeni operativni stroški. Vse različice so namreč serijsko opremljene s sistemom stop/start, s katerim je izpust CO2 zmanjšan vse tja do vrednosti 95g/km. Velika učinkovitost je združena s prepričljivimi zmogljivostmi sodobnih bencinskih in dizelskih motorjev.

Na bencinski strani motorne ponudbe sta bila za Note razvita povsem nova 1,2-litrska trivaljna motorja z 12 ventili. Izhodiščni doseže največjo moč 59 kW (80 KM) pri 6000 vrtljajev na minuto in največji navor 110 Nm pri 4000 vrtljajev na minuto. Izvedenka motorja DIG-S se postavlja z največjo močjo 72 kW (98 KM) pri 5600 vrtljajev na minuto in največjim navorom 142 Nm pri 4400 vrtljajev na minuto. Bencinski motor dizelskega navora ima ob vsem tem izjemno omejeno povprečno porabo 4,3 l/100 km. Motor je na voljo tudi z menjalnikom CVT.

Motorno ponudbo zaokroža 1,5-litrski dizel z največjo močjo 66 kW (90 KM), s povprečno porabo plinskega olja 3,6 l/100 km. Novi Nissan Note bo na evropske ceste pripeljal jeseni.

This slideshow requires JavaScript.