Novi Hyundai SantaFe

 

  • Novi Santa Fe je zmogljiv in eleganten SUV, ki ga odlikujejo vodilni varnostni sistemi in izjemna prostornost.
  • Četrta generacija modela gradi na uspehu svojih predhodnikov. Hyundai je v Evropi namreč prodal že 1,6 milijona športnih terencev.
  • Hyundaijevega novega predstavnika segmenta D-SUV odlikuje mogočen prednji del v značilnem terenskem slogu znamke, ki ga zaznamujejo kaskadna maska hladilnika in dvodelna žarometa.
  • Inovativni varnostni pripomočki so odraz Hyundaijevih prizadevanj, da bi bile napredne varnostne tehnologije dostopne vsem.
  • Sistem za opozarjanje na potnike zadaj, plod Hyundaijevega razvojnega oddelka, predstavlja novost v industriji. Gre za sistem, ki nadzoruje zadnje sedeže in voznika opozori, če slednji vozilo zapusti, potniki zadaj pa ostanejo v njem.
  • Štirikolesni pogon HTRAC, ki skrbi za variabilno porazdelitev navora, omogoča boljšo vodljivost, saj navor razporeja glede na oprijem koles in hitrost vozila.
  • Novi Santa Fe bo v prihodnosti na voljo tudi kot hibrid in priključni hibrid.

Četrta generacija modela Santa Fe predstavlja nadaljevanje Hyundaijeve globalne zgodbe o uspehu. Z novim Santa Fe Hyundai utrjuje svoj položaj v segmentu športnih terencev. Novi predstavnik segmenta D-SUV pa postavlja tudi nov mejnik v Hyundaijevi terenski družini, saj si resnično prizadeva za dobrobit kupcev. Slednjim tako ponuja napreden dizajn, najnaprednejše in edinstvene varnostne tehnologije, vodilno raven prostornosti, ki zagotavlja vrhunsko udobje ter odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Novi Santa Fe gradi na Hyundaijevih uspehih v segmentu športnih terencev

Odkar je leta 2001 na ceste zapeljala prva generacija modela Santa Fe, je Hyundai v Evropi prodal kar 1,6 milijona športnih terencev, s čimer je v SUV segmentu postal uveljavljeno ime. V preteklih 17 letih je tako na ceste zapeljalo več kot 400.000 Santa Fejev. S prihodom četrte generacije, ki prinaša premijski dizajn, še več prostora in kopico naprednih tehnologij, pa so cilji še višji. Novi Santa Fe je zastavonoša Hyundaijeve SUV ponudbe ter nadaljevanje dolge in izjemno uspešne tradicije znamke na tem področju. Ponuja enega najboljših varnostnih paketov v svojem razredu, zavidljivo raven prostornosti in kombinacijo udobja ter inovativnih tehnologij, ki omogočajo izjemno vozniško izkušnjo.

Premijski dizajn

Dizajn četrte generacije modela Santa Fe jasno izraža pripadnost najnovejši generaciji Hyundaijeve terenske družine. Moderne linije s pridihom prestiža dopolnjujeta vpadljiva dvodelna žarometa, ki obdajata kaskadno masko hladilnika, prepoznavni element vseh novih Hyundaijev. Zunanjo obliko obenem zaznamuje tudi krepka, široka postava, ki jo nadgrajuje izklesan atletski slog. S svojimi prefinjenimi potezami Santa Fe jasno pokaže, da gre za najimenitnejši model med Hyundaijevimi športnimi terenci.

Štirikolesni pogon z novo tehnologijo HTRAC

Novi Santa Fe se ponaša z naprednim štirikolesnim pogonom HTRAC, ki učinkovito razporeja navor glede na oprijem koles in hitrost vozila. Slednji predstavlja novo generacijo Hyundaijeve štirikolesne tehnologije, ki temelji na variabilni porazdelitvi navora in zavorne sile med prednjim in zadnjim kolesnim parom, s čimer je vozniku v veliko pomoč v najrazličnejših situacijah in vremenskih pogojih. Ne glede na to ali je cestišče zasneženo, mokro ali suho poskrbi za maksimalno stabilnost vozila v zavojih.

Motorna paleta novega Santa Fe obsega dva dizelska agregata. Oba sta posodobljena v skladu z najnovejšim emisijskim standardom 6d Temp, zaradi česar sta sedaj še varčnejša. Serijski 2,0-litrski dizelski agregat je na voljo v dveh različicah in sicer s 110 kW (150 KM) ali s 136 kW (185 KM), združen pa je lahko s 6-stopenjskim ročnim ali novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Močnejši 2,2-litrski turbodizelski motor ponuja 147 kW (200 KM) ter se ponaša z od tri (3) do pet (5) odstotkov nižjo porabo goriva. Na voljo je v kombinaciji z dvo- ali s štirikolesnim pogonom ter 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Hyundai bo kmalu predstavil tudi dve alternativni pogonski opciji za novega Santa Fe – na voljo bo kot hibrid in priključni hibrid.

Inovacije na področju varnosti

Hyundai si izjemno prizadeva za varnost in dobro počutje kupcev. Da bi tudi novi Santa Fe dosegel najvišje evropske varnostne standarde, z novo generacijo ponuja še več vodilnih varnostnih tehnologij ter sisteme, ki predstavljajo popolno novost na trgu. Ti varnostni pripomočki so združeni pod oznako Hyundai SmartSense, ki predstavlja sinonim za nabor najnaprednejših sistemov za aktivno varnost in pomoč vozniku. Med inovativnimi tehnologijami izstopa sistem za opozarjanje na potnike zadaj, ki s pomočjo senzorjev nadzira zadnje sedeže in voznika opozori, če ta vozilo zapusti, ko so potniki še v njem. Novost predstavlja tudi aktivni sistem za preprečevanje trka s strani. Slednji voznika v primeru, da se ta iz manj pregledne stranske ulice ali parkirišča vzvratno vključuje neposredno v promet, ne le opozori na prečni promet, temveč v nevarnosti tudi samodejno ustavi vozilo. Sistem za varno izstopanje prav tako preprečuje nesreče, saj v primeru, da se vozilu od zadaj približujejo drugi udeleženci v prometu, začasno zaklene vrata in omogoči potnikom, da izstopijo iz vozila šele, ko nevarnosti ni.

Raven pasivne varnosti viša tudi ojačana karoserija, ki potnikom v primeru trka nudi odlično zaščito. Po zaslugi razširjene uporabe tehnike vročega stiskanja, ki jo dopolnjujejo povečana površina spojev, je avtomobil precej lažji, obenem pa nudi vrhunsko raven zaščite v primeru trka. Čvrsta, a lahka konstrukcija, ki je v kar 57% sestavljena iz visokotrdnostnih jekel – to je najvišji odstotek med vsemi Hyundaijevimi vozili – pa ne prispeva le k vrhunski varnosti, temveč tudi k odlični vozni dinamiki.

Najnaprednejše funkcije povezljivosti

Hyundai kupcem ponuja širok nabor tehnologij za brezžično povezljivost. Opcijski infozabavni sistem z 8-palčnim zaslonom združuje navigacijo, multimedijski vmesnik, funkcije povezljivosti, ob podpori za Apple CarPlayTM in Android AutoTM pa ponuja tudi storitev Live Services. Uporabo storitev Apple CarPlayTM ali Android AutoTM potnikom omogoča tudi vmesnik Display Audio. Do funkcij na svojih mobilnih napravah lahko dostopajo preko multimedijske enote s 7-palčnim zaslonom na dotik.

Novi Santa Fe se ponaša tudi s Hyundaijevim novim projekcijskim zaslonom, ki najpomembnejše informacije o vožnji in delovanju varnostnih sistemov projicira neposredno na vetrobransko steklo. Slednji ponuja vodilno raven svetilnosti, ki znaša kar 10.000 cd/m2, z diagonalo 8 palcev pa poskrbi tudi za odlično berljivost in tako vozniku pomaga, da ta ostane osredotočen na vozišče.