Novi Citroen Spacetourer in Peugeot Expert.

 

Moderen in s čvrstim značajem prežet Citroen SpaceTourer nam s tremi karoserijskimi različicami in številnimi možnostmi za ureditev notranjosti prinaša nov odgovor na potrebe družin ali skupin in pa tudi poklicnih uporabnikov. Nomadski in trendovski kombi brezkompromisno združuje udobje, praktičnost in estetski videz. Po zaslugi nove konstrukcijske osnove SpaceTourer ponuja dinamično lego na cesti in izjemno učinkovitost s porabo goriva "Best in Class". Vsebuje tehnologije, ki zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in poenostavijo vsakodnevno rabo. SpaceTourer, sopotnik v intenzivnem in brezmejnem življenju, bo premierno na svetu predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Citroen se kot pionir na področju družinskih enoprostorcev in enoprostorskih vozil ponaša z zares vrhunskim strokovnim znanjem, potrebnim za razvoj vsestransko uporabnih in prostornih vozil, v katerih je bivanje nadvse prijetno.

Z modelom SpaceTourer je znamka nadgradila svojo ponudbo in s tem potrdila, da je v tržnem segmentu kombijev sposobna prodreti en nivo višje. Moderno vozilo ponuja pravo rešitev za svet v gibanju, kjer se način življenja in življenjske navade nenehno spreminjajo in v katerem ljudje vse pogosteje prostočasne dejavnosti in prevoz delimo z drugimi. Optimističen, praktičen in vsakodnevni rabi prijazen SpaceTourer vam poenostavi življenje in pomaga verjeti, da nič ni nemogoče.

Vsestranski in razkošen Citroen SpaceTourer je na voljo v treh izvedenkah, ki bodo ugodile potrebam današnjih družin in pa tudi poklicnih uporabnikov in to s precejšnjo mero drznosti, ki je značilna za Citroen.

SpaceTourer predstavlja:

- dizajn prežet s čistimi in neagresivnimi linijami za popolno brezskrbnost. Stil vozila SpaceTourer je energičen in hkrati prepričljiv, visoko umeščen prednji del pa mu na cesti zagotavlja dominantno držo in mu vlije značaj;

- učinkovita arhitekturna zgradba poskrbi za bivalno udobje, praktičnost in prilagodljivost najrazličnejšim vrstam uporabe. Njegova modularna konstrukcijska osnova, ki je izšla iz platforme EMP2 ponuja še več prostora v notranjosti, večjo prostornino prtljažnika in bolj priročno upravljanje. Po izbiri so na voljo tri dolžine, med katerimi je tudi prava inovacija na trgu, izvedenka s 4,60 metri dolžine, ki lahko sprejme do 9 oseb**. To je idealen sopotnik za vsakodnevne potrebe, najsibodi na podeželju ali v mestu. Z 1,90 m višine lahko enostavno zapelje na vsa parkirišča. Nadvse priročna izvedenka je opremljena z bočnimi drsnimi vrati s prostoročnim upravljanjem, dvižnim zadnjim steklom in številnimi odlagalnimi mesti;

- udobje za dobro počutje telesa in duha po zaslugi gostoljubne notranjosti, dvignjenega položaja za vožnjo, sedežev z drsnim pomikom, ki jih lahko glede na potrebe obrnemo, in zastekljene strehe. Za izjemno dobro počutje v notranjosti poskrbita še vrhunska zvočna izolacija in optimalno udobje med vožnjo;

- tehnologije, ki poenostavijo življenje, kot sta na primer prosojni zaslon za prikaz podatkov in 3D navigacija z internetno povezavo Citroen Connect Nav, in pa tudi tehnologije za varnost, kot so Coffee Break Alert, ki vozniku predlaga premor po dveh urah neprekinjene vožnje, opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki zazna voznikovo nepozornost, in opozorilnik na nevarnost naleta. Skupek tehnologij in storitev, s pomočjo katerih je SpaceTourer na ocenjevalnem protokolu EuroNCAP prejel maksimalno število pet zvezdic.

- dizelski motorji zadnje generacije iz družine BlueHDi z do 180 konjskih moči in s 400 Nm navora za najboljšo porabo goriva in emisije CO2 v kategoriji («Best in Class») tega avtomobilskega razreda (BlueHDi 115 S&S BVM6: 5,1 l/100 km in 133 gramov CO2) in nadzorovane stroške uporabe.

MOČNE ZNAČAJSKE LASTNOSTI

Citroen SpaceTourer je sinonim za izčiščen in neagresiven dizajn, ki zbuja spoštovanje zaradi velike mere varnosti in vzdržljivosti.

Zaradi koles, ki so razporejena na skrajnih štirih vogalih, in izjemno kratkih previsov nam je že na prvi pogled jasno, da SpaceTourer razpolaga z idealnimi razmerji in prostorno notranjostjo.

Na prednjem delu se razteza kratek in vodoraven pokrov motornega prostora, ki ga podpirata široka optična bloka, umeščena precej visoko, kar daje občutek nadvlade nad cesto in zmogljivosti po zgledu ameriških kombijev.

Logotip znamke je umeščen na grafično dovršen način. Integriran je v okrasno masko, tako da se z obeh strani dvojne puščice razteza vse do notranjosti prednjih luči in s tem izpostavi njegov pogled.

Prednji del poudarja širok odbijač elegantnega in samozavestnega videza. Odbijač vsebuje črne rešetke za dovod zraka, ki izstopajo in poudarjajo robusten stil vozila SpaceTourer. Vertikalno razporejene LED dnevne luči, ki so nameščene v podaljšku blatniških košev, se idealno prilegajo spodnjemu delu tik nad prednjima meglenkama, kar daje SpaceTourerju videz pravega pustolovca.

Ob pogledu na vozilo SpaceTourer z bočne strani pride so izraza prostorna notranjost s širokimi bočnimi drsnimi vrati in velikimi zastekljenimi površinami, ki nakazujejo na prostorno in gostoljubno potniško kabino.

Na zadnjem delu, kjer sta združena stilska dovršenost in funkcionalnost, najdemo velika prtljažna vrata, ki vzbudijo željo po potovanjih in odpravijo vse dvome o prostorni notranjosti. Na tej površini mehkih linij je umeščeno dvižno zadnje steklo s poševno prirezanimi vogali, ki se ujemajo z obliko zadnjih stekel.

Citroen SpaceTourer se ponaša s precizno dovršenim dizajnom, da zagotavlja funkcionalnost in uporabnost. Brez kakršnihkoli meja, v koraku s časom ter z robustnim in elegantnim stilom kar vabi na potovanja v prostem času ali službene poti, in to tako znotraj urbane sredine kot tudi vse do najbolj nenavadnih krajev.

Da lahko izpostavi svoje stilistične adute, ima SpaceTourer na voljo paleto devetih barv karoserije, med katerimi so elegantne črna Onyx, modra Impérial, rjava Rich Oak, siva Platinium in siva Aluminium ter svetle barve oranžna Tourmaline, modra Lagoon, peščena Sable in bela Banquise. Če želimo dodatno izpiliti njegov videz, pa ga lahko opremimo s 17-palčnimi litimi platišči Curve.

 

Novi Peugeot Expert je del dinamične strategije za prenovo ponudbe in razvoj komercialne pozicije blagovne znamke na trgu gospodarskih vozil.

Z novimi prepoznavnimi zapovedmi PeugeotOVEGA dizajna je pridobil odločen in ugleden značaj, ki odseva vzdržljivost in modernost.

Zasnovan je bil na povsem novi platformi in se ponaša z vsemi prednostmi modularne konstrukcijske osnove EMP2: kompaktnost, zmanjšana masa, učinkoviti motorji z emisijami COod 133 g/km dalje in kakovost. V svoj avtomobilski segment uvaja inovativno opremo, kot so bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem, modularna razporeditev kabine s pregrado Moduwork, sistem Active Safety Brake, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s sistemom VisioPark in 3D navigacija z internetno povezavo.

Novi Peugeot Expert omogoča 1400 kg dovoljene obremenitve in je na voljo v treh dolžinah, od inovativne izvedenke Compact z zgolj 4,60 metri dolžine vse do izvedenke s 5,30 metri. Z zgolj 1,90 metra višine je ta furgon posebej prilagojen za mestno vožnjo. Z vidika varnosti zagotavlja najvišjo raven varnosti v svoji kategoriji, saj je na testnih trčenjih Euro NCAP osvojil 5 zvezdic.

Novi Peugeot Expert je z vseh zornih kotov v prednosti za eno generacijo! Premierno bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Birminghamu leta 2016.

Novi Peugeot Expert v povzetku

Novi Peugeot Expert je bil zasnovan za zadovoljitev najrazličnejših potreb in učinkovitosti poklicnih uporabnikov po zaslugi nove platforme, ki je bila izpeljana iz modularne konstrukcijske osnove EMP2. Najnovejši PeugeotOV furgon hkrati ponuja kompaktne zunanje mere in maksimalne tovorne kapacitete, ki so v tem avtomobilskem segmentu neobhodno potrebne.

Novi Peugeot Expert, ki je na voljo v treh dolžinah in z dvema ali tremi prednjimi sedeži, ponuja do 6,6 m3 uporabne prostornine in 1400 kg dovoljene obremenitve pri uporabni dolžini 4 m. Izvedenki Standard in Long s 4,95 m in 5,30 m sodita med najbolj iskane modele na trgu. Izvedenka Compact je s 4,60 metri dolžine v svojem avtomobilskem segmentu edinstvena, saj na 3,32 metrih uporabne dolžine omogoča prevoz do 5,1 m3 in 1400 kg (3). Po zaslugi manjših dimenzij in krajših previsov novi Peugeot Expert ponuja nadvse priročno upravljanje, ki ga znajo še posebej ceniti poklicni uporabniki, ki svojo dejavnost vsakodnevno opravljajo v urbanih središčih. Z zgolj 1,90 m višine, kar je prava redkost tega avtomobilskega segmenta, uspe novi Peugeot Expert zapeljati v čisto vsa parkirišča.

Novi Peugeot Expert je pridobil moderne in učinkovite motorje BlueHDi Euro 6 z močjo od 95 KM/210 Nm do 180 KM/400 Nm, ki so povečinoma opremljeni s sistemom Stop&Start. Zagotavljajo odlično vozno udobje in rekordno nizko porabo goriva/emisije CO2 za ta avtomobilski segment. Novi samodejni menjalnik EAT6 motorja BlueHDi 180 in robotizirani ročni menjalnik ETG6 motorja BlueHDi 95 zagotavljata poleg nizke porabe goriva tudi več prostora v predelu nog potnika na sredinskem sedežu. Najbolj učinkovita izvedenka s porabo 5,1 l/100 km oziroma 133 g/km CO2 in vsa vozila iz izbora Peugeot Expert pa skupaj povprečno dosegajo 5,4 l/100 km oziroma 140 g/km, s čimer so v svojem segmentu drugim za zgled.

Za učinkovitost, udobje in varnost poklicnih uporabnikov novi Peugeot Expert ponuja številno opremo najnovejše generacije, ki je v tem avtomobilskem segmentu redko ali skoraj ni nikoli na voljo, zlasti:

  • bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem so inovacija tega tržnega segmenta;
  • napredna modularnost potniškega prostora po zaslugi pregrade Moduwork, prosojnega zaslona za prikaz podatkovin odčitavanja prometnih znakov s priporočilom o mejni hitrosti, ki so v tem avtomobilskem segmentu edinstveni;
  • Active Safety Brake in samodejni preklop dolgih luči sta v tem segmentu redkost;
  • nova 3D povezljiva navigacija z glasovnim upravljanjem in prometnimi informacijami v realnem času, kamera VisioPark 1 za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj ali opozorilnik na voznikovo nepozornost pa so premierno na voljo za vozilo znamke Peugeot.

Za zadovoljitev potreb poklicnih uporabnikov je Peugeot Expert na voljo tudi v naslednjih izvedenkah:

  • podaljšana kabinas 5 ali 6 nepremičnimi ali preklopnimi sedeži;
  • šasija z nizkim podomkot podvozje za predelavo;
  • kombi za prevoz oseb z največ devetimi sedežnimi mesti.