Novi Citroen C3: še več C3

Novi CITROËN C3, ki bo svojo svetovno premiero doživel na Salonu v Ženevi,  bo podkrepil in obogatil lastnosti svojega starejšega brata. Gre za še več C3 z novimi argumenti za zapeljevanje!

Novi CITROËN C3 bo v prodaji od aprila 2013 in bo nadaljeval uspeh modela, ki je steber Znamke in katerega prodaja je od leta 2002 dosegla že blizu 3 milijone enot.

-          Še več Créative Technologie, z vetrobranskim steklom Zénith, ki se je dokazalo kot uspeh  in ki prinaša najboljšo vidljivost v segmentu, pa tudi z bolj učinkovitimi novimi motorji (od 87g CO2 na kilometer), kot so novi bencinski motorji PureTech, ki prinašajo 15% več moči in za 25% manjšo porabo.

-          Še več osebnosti zahvaljujoč odločnejšemu slogu, bolj energičnemu sprednjemu delu in novim zadnjim lučem.

-          In še več optimizma, mehkobe in udobja, z vedno bolj prijaznimi oblazinjenji in s še več opreme za dobro počutje v vozilu, kot je kamera za vzvratno vožnjo, ki olajša vsakodnevna manevriranja.

EDINSTVENA OSEBNOST Z NOVIM ZUNANJIM SLOGOM

Novi CITROËN C3 je edinstvena oblika, ki izraža ustvarjalnost v službi dobrega počutja: mehka zaradi zaobljenosti in dinamična zaradi tekočih in napetih linij. Spredaj ima C3nov nasmešek z dvojno puščico Znamke in z diodnimi dnevnimi lučmi v odbijaču, njegov pogled in izraz pa sta bolj intenzivna. Bolj izrazite zadnje luči, skupaj z novimi ločenimi odbojnimi stekli v spodnjem delu ob strani poudarjajo vtis stabilnosti, ki ga daje novi CITROËN C3. Prinaša tudi nov barvni odtenek karoserije, modri odtenek »bleu Encre«, barvna paleta pa sicer obsega 9 odtenkov.

Novi CITROËN C3 zapeljuje. Zapeljuje z zunanjo obliko. Zapeljuje s skrbno izdelanim potniškim prostorom. Uporablja skrbno izbrane in kakovostne materiale, kot so različni kromirani okrasni deli ali armaturna plošča s toplotno oblikovano prevleko, ki jo poudarja nova spodnja obroba v mat črni barvi, v topli rjavi ali v srebrni barvi Moondust. Novi CITROËN C3 nosi tudi nova oblazinjenja, ki se odlično skladajo z obrobami armaturne plošče. V skrbi za najmanjše podrobnosti je ozadje instrumentne plošče belo osvetljeno, kar deluje sodobno in zagotavlja boljšo čitljivost informacij.

INTELIGENTNA ZGRADBA: ENA NAJBOLJ KOMPAKTNIH V SEGMENTU

Novi CITROËN C3 je eden najbolj kompaktnih vozil v svojem segmentu. S 3,94 m dolžine in 1,71 m širine ter z obračalnim krogom 10,2 m so njegove mere idealno prilagojene mestni uporabi.

Prava zunanja kompaktnost ne pomeni kompromisov za bivalno udobje. Novi CITROËN C3 ima namreč prostorno kabino, prostornina njegovega prtljažnika je s 300 litri med najboljšimi v kategoriji, odlagalnih prostorov je veliko (konzola, predal v armaturni plošči, srednji naslon za roko…). Njegovi pol-visoki sedeži lajšajo vstop v vozilo, z njih pa pogled tudi lažje obvladuje cesto. Ekskluzivnost telesnih položajev v imenu udobja in varnosti.

NOVA AVTOMOBILSKA IZKUŠNJA

Citroen C3Novi CITROËN C3 obnavlja vse, kar ustvarja njegovo edinstveno osebnost: vetrobransko steklo Zénith, ki prinaša najboljšo vidljivost v segmentu. Skozenj pokrajina vstopa v avtomobil. Pravi tehnološki podvig za drugačno vožnjo.

Ta svetlobni krog poveča vidno polje potnikov na prednjih sedežih za 80° v višino. Izredno je dolg, skupaj z ozkimi stebrički pa daje vsem potnikom občutek svobode in vtis, da so zunaj in obenem v notranjem zavetju. Močna zaščita pred soncem nad potniki na prednjih sedežih postopno mehko prehaja v običajno prozorno steklo za vidljivost naprej.

Novi CITROËN C3 je deležen tudi vsega znanja Znamke glede udobja, saj dejansko ponuja dobro počutje v vozilu za vse potnike: mehko vožnjo, tiho delovanje brez tresenja, pa tudi vizualno udobje ob velikih steklenih površinah in prijeten vonj, ki ga prinašajo osvežilci prostora.

In končno je lahko novi CITROËN C3, ki je sodoben in enostaven za uporabo, opremljen še s kamero za vzvratno vožnjo s senzorji za pomoč pri parkiranju, z novo tehnologijo, ki olajša vsakodnevno manevriranje, ali pa tudi z avdio sistemom RD4 mp3, sklopom Connecting Box (prostoročna oprema Bluetooth, priključka jack in USB), navigacijskim sistemom eMyWay, Hifi System®

OBČUDOVANJE VREDNE IN RAZUMNE DINAMIČNE ZMOGLJIVOSTI

Novi Citroën C3 se enako dobro počuti v mestu in na odprti cesti, saj so njegove vozne lastnosti uravnovešene, njegova masa je obvladana, aerodinamika optimalna (Cx citroen C30,30), ima pa tudi paleto odzivnih in učinkovitih motorjev.

Med bencinskimi izvedbami najdemo nove motorje PureTech, novo generacijo 3-valjnih motorjev gibne prostornine 1 in1,2 litra, ki so skromni pri porabi in emisijah, a zelo živahni pri uporabi. Za izdelavo te nove generacije motorjev je bilo predloženih 52 patentov, da bi zmanjšali maso, pridobili pri kompaktnosti, optimizirali zgorevanje in zmanjšali trenja, tako da bi zmanjšali porabo goriva in emisije toplogrednih plinov za okoli 25% in obenem zagotovili boljšo odzivnost. Učinkovitost, ne da bi se odpovedali užitku.  Motorja VTi 68 in VTi 82 tako dosegata izredno nizke vrednosti med vključno 4,3 in 4,5 l/100 km in od 99 do 104 g CO2/km. Ponudbo bencinskih motorjev dopolnjuje motor VTi 120, ki je na  voljo z ročnim in samodejnim menjalnikom.

Na voljo je tudi 5 dizelskih motorjev, 3 od njih z mikrohibridno tehnologijo e-HDi, ki je najzmogljivejši stop&start na tržišču (HDi 70, e-HDi 70, HDi 90, e-HDI 90, e-HDi 115). Novi  CITROËN C3 s 87g CO2/km ima najboljšo porabo in raven emisij  CO2 v svoji kategoriji.