Novi BMW serije 3 Gran Turismo

Novi BMW serije 3 Gran Turismo prinaša nov inovativni koncept v uspešno modelno serijo BMW serije 3. Tretja različica karoserije v aktualni modelni seriji združuje dinamične, športne gene modela Limuzina s praktičnostjo in raznovrstnostjo modela Touring, torej kvalitete, ki so podprte z očitnim povečanjem prostornosti in udobja v vožnji. Gran Turismo izžareva estetsko in tankočutno privlačnost, se ponaša z edinstveno navzočnostjo na cesti in ponuja podobno razpoznaven užitek v vožnji. Novi Gran Turismo je tako izjemen primer prostornosti, dinamičnosti in udobja.

Tipična razmerja BMW, štiri bočna vrata z okenskimi stekli brez okvirjev, rahlo navzdol usločena linija strehe v coupé stilu in velik pokrov prtljažnika s funkcijo avtomatskega odpiranja in zapiranja opredeljujejo edinstven značaj zunanjosti BMW serije 3 Gran Turismo. Aktivni zadnji spojler – prvi te vrste pri modelu BMW – zagotavlja vizualno lahkotnost in zmanjšuje vzgon med vožnjo. Novi BMW serije 3 Gran Turismo je skupno za 200 milimetrov daljši, ima 110 milimetrov daljšo medosno razdaljo in je za 81 milimetrov višji kot BMW serije 3 Touring. Domiselna uporaba razmerij, površin in linij pa zagotavlja, da se BMW serije 3 Gran Turismo nemudoma prepozna kot nov model BMW serije 3.

Novi BMW serije 3 Gran TurismoŠe večje udobje na daljših potovanjih v edinstvenem ambientu.
Prostorna notranjost omogoča vsem potnikom BMW serije 3 Gran Turismo, da se sprostijo in uživajo v izjemnem občutku prostora in neprekosljivi svobodi gibanja. Tako na sprednjih kot na zadnjih sedežih potniki uživajo v 59 milimetrov višjem položaju sedenja, ki ponuja izjemen pogled iz notranjosti in bistveno olajša vstopanje in izstopanje iz vozila. Poleg tega BMW serije 3 Gran Turismo ponuja tudi več prostora za glavo. Večja prostornost je posebno opazna v zadnjem delu avtomobila, kjer je na voljo celih 70 milimetrov dodatnega prostora za noge v primerjavi z modeloma Limuzina in Touring – kar dosega nivo prostornosti luksuznih avtomobilov. Občutek varnosti v notranjosti skupaj z oblikovnimi elementi, barvno shemo in materiali ustvarja salonski ambient, ki ponuja potnikom sproščeno udobje na krajših in daljših potovanjih.

Inteligentno upravljanje prostora za prtljago.
Prtljažni prostor prav tako odraža povečanje dimenzije avtomobila, saj je 520 litrov prostornine za 25 litrov večje kot pri BMW serije 3 Touring. Velika odprtina za natovarjanje in pokrov prtljažnika, ki se visoko odpre, omogočata prijaznejši dostop do tega prostora. Praktični osnovni elementi – kot sta na primer deljiva/zložljiva zadnja klop v razmerju 40:20:40 z zložljivimi nasloni za glavo in nastavljivim nagibom naslonov za hrbet (funkcija za prevoz tovora) ter dvodelna zadnja polica – pričajo o funkcionalnosti BMW serije 3 Gran Turismo. Velik prostor za prtljago ponuja številne možnosti uporabe, ki ga omogoča inteligentno upravljanje s prostorom. Praktični elementi, kot so nastavki za pritrjevanje, multifunkcionalne kljuke in predel za shranjevanje pod tlemi še povečujejo uporabo, medtem ko LED luči, ki osvetljujejo prostor za prtljago, poudarjajo premium kakovost BMW serije 3 Gran Turismo.

Novi BMW serije 3 Gran TurismoČistokrvni BMW serije 3:
funkcionalna eleganca, tri linije opreme.

Vrhunske kombinacije materialov ter vgradnja in zaključki najvišje kakovosti podčrtujejo premium ambient notranjosti novega BMW serije 3 Gran Turismo. Najnovejša izvedba BMW serije 3 je na voljo v osnovni različici s paketi opreme Sport Line, Luxury Line ali Modern Line, v sklopu dodatne opreme pa je mogoče izbrati paket M Sport, ki bo na voljo že od julija 2013.

Trije bencinski in dva dizelska motorja poženejo GT iz startnih blokov.
Stranke lahko izbirajo iz ponudbe petih močnih, izpopolnjenih in varčnih motorjev – ki pokrivajo razred moči vse od 105 kW/143 KM do 225 kW/306 KM – že ob vstopu novega BMW serije 3 Gran Turismo na trg. Vse pogonske enote uporabljajo tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Poleg najzmogljivejšega šestvaljnega bencinskega motorja pod pokrovom BMW 335i Gran Turismo sta tu še štirivaljni bencinski enoti v BMW 328i Gran Turismo in BMW 320i Gran Turismo. 2,0-litrska dizelska motorja, ki poganjata BMW 320d Gran Turismo in BMW 318d Gran Turismo, zaokrožata ponudbo.

Moč se prenaša na zadnja kolesa preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika v sklopu osnovne opreme, vendar BMW kot dodatno opremo ponuja tudi inovativno 8-stopenjsko avtomatsko različico za vse različice motorjev. Oba menjalnika sta povezana s funkcijo za manjšo porabo goriva Auto Start-Stop.

Napredna tehnologija podvozja s številnimi lahkimi aluminijastimi komponentami, električni volanski servoojačevalnik za preprečevanja navora na volanu, natančno uravnotežena porazdelitev obremenitve prem (50:50) in torzijsko toga lahka karoserija zagotavljajo izjemne atribute upravljanja ter visoko stopnjo agilnosti in natančnosti. Daljša medosna razdalja (+ 110 mm), večji premer kolesa in osnovna specifikacija novega BMW serije 3 Gran Turismo – ki vključuje 17-palčna platišča – prinašajo avtomobil, ki ponuja izjemno smerno stabilnost in udobje na daljših potovanjih.

Novi BMW serije 3 Gran TurismoBMW EfficientDynamics.
Poleg zavidljive praktičnosti in športne dinamike tudi izjemna varčnost novega BMW serije 3 Gran Turismo služi užitku v vožnji. Pri tem igra ključno vlogo razvojna strategija BMW EfficientDynamics, katere vpliv se kaže praktično v vsakem segmentu novega modela. Osnovan na odličnem delovanju izjemno varčnih bencinskih in dizelskih motorjev, koncept lahke konstrukcije BMW serije 3 Gran Turismo skupaj z optimizirano aerodinamiko (vključno z zračnimi zavesami, odprtinami za zrak in aktivnim zadnjim spojlerjem) prispeva svoj delež k maksimiranju učinkovitosti in dinamike. Ostali ukrepi, kot so na primer funkcija Auto Start-Stop, regeneracija zavorne energije, indikator za optimalno pretikanje prestav in delovanje pomožnih pogonskih sklopov na zahtevo, pa prav tako prispevajo, da se zmogljivi BMW serije 3 Gran Turismo ponaša z nizko porabo goriva in vrednostmi emisij. Varčnost pogona pa se tudi tu ne konča; avtomobil ima še vedno potencial zmanjšati porabo goriva za dodatnih 20 odstotkov z uporabo načina vožnje ECO PRO in nove funkcije ECO PRO Route.

BMW ConnectedDrive.
Široka paleta sistemov za pomoč vozniku in rešitev mobilnosti, ki jih v sklopu bodisi osnovne bodisi dodatne opreme ponuja program BMW ConnectedDrive, omogoča novemu BMW serije 3 Gran Turismo, da postavi nov standard v svojem segmentu vozil v smislu varnosti, udobja in infozabave. Eden izmed poudarkov je najnovejša generacija barvnega Head-Up projektorja, ki v visoki ločljivosti projicira ključne informacije na vetrobransko steklo. Poleg številnih ostalih pomožnih sistemov za povečanje udobja in varnosti je tu tehnologija visokozmogljivega vmesnika, ki omogoča široko uporabo zunanjih mobilnih telefonov in številnih Bluetooth funkcij Office za internetne storitve.

Možnost Apps in brezplačna aplikacija BMW Connected omogočata dostop do storitev, kot so družbena omrežja, spletni radio in funkcije koledarja iPhone. Informacije in storitve Office ter funkcije načrtovanja potovanja in prostega časa s pomočjo Google Maps in storitev Panoramio pa še zvišajo nivo udobja potnikov v novem BMW serije 3 Gran Turismo.