Nova Škoda Octavia: “Razred zase”

Nova Škoda Octavia ponovno postavlja nova merila v razredu kompaktnih vozil. V svoji tretji generaciji še utrjuje edinstveni položaj v tem avtomobilskem segmentu. Limuzina prepriča s prostornostjo, ki ji ni para, z novim dizajnom, izjemno funkcionalnostjo, inovativnimi varnostnimi in komfortnimi sistemi, majhno porabo goriva, številnimi "preprosto pametnimi" rešitvami in pregovorno ugodnim razmerjem med ceno in vrednostjo.

"Octavia je srce znamke Škoda," pravi prof. dr. h.c. Winfried Vahland, predsednik uprave češkega avtomobilskega proizvajalca. "Na optimalen način združuje vse najboljše Škodine gene: prostornost, natančnost izdelave, sodobne, preverjene tehnologije, brezčasen dizajn, izjemno funkcionalnost in odlično razmerje med ceno in vrednostjo. Naše stranke so postale zahtevnejše. Zato je bil naš cilj, narediti tretjo generacijo Octavie še boljšo. To se odraža v vrednotah nove Octavie – ki je razred zase," zaključuje Winfried Vahland.

Škoda Octavia kot celota že od nekdaj predstavlja nekoliko "več" avtomobila. To je zasluga izjemne prostornosti, pa tudi v tem segmentu edinstvene kombinacije elegantne limuzinske oblike in praktičnih prednosti vozila z velikim pokrovom prtljažnika. Nova generacija ta edinstveni položaj še utrjuje. "Z novo Octavio dosledno sledimo poti, ki smo si jo začrtali pri Škodi. Octavia ponuja odlike vozila srednjega razreda za ceno vozila kompaktnega razreda. Je idealna izbira za zahtevne, samozavestne kupce, ki pričakujejo sodobno Octavio z vsemi njenimi prednostmi. Je najboljše, kar ponujamo," pravi dr. Frank Welsch, ki je kot član uprave družbe Škoda odgovoren za tehnični razvoj.