Nissan oznanil razširjen avtomobilsko športni program za tekmovalno sezono 2013 pod vodstvom Nismo

•  Nissan je napovedal razširjen in posebej vznemirljiv avtomobilsko športni program, pod tradicionalnim vodstvom Nismo

•  Predsednik Nissana Carlos Ghon obljubil vrnitev na dirko 24 ur Le Mans leta 2014 s pionirskim Nissanovim avtomobilom z električno pogonsko tehnologijo

•  Ključnega pomena za uspeh ob dolgo pričakovani vrnitvi Nissana na prvenstvo V8 Supercars v Avstraliji je obsežnost moštva s kar štirimi dirkalniki

• Nismo naskakuje najvišja mesta v tekmovalnima serijama GT3 in SUPER GT s posodobljenim vrhunskim dirkalnikom GT-R GT500

•  Nadaljnji razvojt GT Academy z nastopom zmagovalcev z GT-R v prvenstvih FIA GT in Blancpain Endurance Series

Darren Cox, direktor Nissana zadolžen za globalno udejstvovanje družbe v avtomobilskem športu pravi: »Za Nissan je avtomobilski šport ključen element globalne uveljavitve in ojačitve pomena znamke na globalni ravni.« Zato bo Nissan tudi v novi tekmovalni sezoni nastopal na najrazličnejših tekmovanjih s katerimi bo pritegnil najširši krog navdušencev avtomobilskega športa. Za to bodo skrbeli dirkalniki V8 v Japonskem prvenstvu Super GT do vznemirljivega, inovativnega dirkaškega programa GT Academy. Na dirkaških progah in ob njih bo Nissan v novi sezoni priredil tudi več presenečenj, saj bo nadaljeval z inovativnim pristopom avtomobilskemu športu.

V letu 2013 bo prisotnost Nissana v avtomobilskem športu globalno okrepljena. Tako kot vedno bo tudi v tekmovalni sezoni dejavnost koordiniral in vodil Nismo, družba Nissana zadolžena za zmogljive cestne avtomobile in avtomobilsko športno udejstvovanje znamke.

Najnovejši načrti Nissana v avtomobilskem športu sežejo obenem že v naslednjo sezono, saj je ob predstavitvi letošnjih načrtov Nisma predsednik Nissana Carlos Ghon dejal, da se bo družba leta 2014 vrnila na legendarno dirko 24 ur Le Mansa. To bo storila s povsem novim dirkalnikom, ki bo združeval tudi električno pogonsko tehnologijo. Dirkalnik bo nastopil v skladu s pravili Garage 56. Z dirkalnikom bodo preizkušene povsem nove pogonske tehnologije, kar bo omogočilo organizatorju dirke Automobile Club de l'Ouest (ACO) in Mednarodni avtomobilski federaciji (FIA) oceno pridobljenih podatkov in njihovo ovrednotenje. Na osnovi tega bo padla odločitev, kdaj bi lahko dirkalniki te tehnologije Nissan v prihodnje vrnili v tekmovalni razreda LMP1.

»Vrnili se bomo v Le Mans z vozilom, ki bo pri velikih hitrostih in v izjemno zahtevnih razmerah preizkusil električno pogonsko tehnologijo tako naših dirkalnikov, kot cestnih avtomobilov,« je ob tem dejal Ghosn.

Pred tem izjemno inovativnem in dramatičnem preboju novih dirkalnih tehnologij, bo Nismo letos izvajal izjemno obsežen in zahteven, toda zato toliko bolj ambiciozen ter navdušujoč dirkaški program Nissana.