Nissan LEAF izbran za najboljše vozilo na električni pogon leta 2018.

 

  • Tudi Nissanova enota xStorage za shranjevanje energije si je prislužila priznanje v kategoriji “nagrada za tehnologijo”

Medtem ko se povsem novi Nissan Leaf 2018 predstavlja evropski javnosti na Nissanovem doživetju električnega ekosistema (Nissan Electric Ecosystem Experience) na španskem otoku Tenerife, je to najbolje prodajano brezemisijsko vozilo na svetu prejelo nagrado revije What Car? za “najboljše vozilo na električni pogon” leta 2018.

Nagrade britanske avtomobilistične revije What Car? veljajo za ene najbolj znanih in spoštovanih v očeh evropskih avtomobilističnih kupcev. Poleg tega je ta revija kot eno najpomembnejših britanskih občil na področju nakupa vozil splošno priznana kot zaupanja vreden vir informacij pri iskanju nasvetov glede novih vozil.

Steve Huntingford, urednik revije What Car?, je zmagovalni model pohvalil z besedami: “Čeprav trg vozil na električni pogon še nikoli ni bil tako tekmovalen, je Leaf kar pometel s konkurenco, saj se večini kupcev zdi najprimernejši. Združuje odlično zmogljivost z bogato serijsko opremo in nizkimi stroški uporabe. Njegov dejanski doseg pa je dober tudi pri vožnji v zimskih razmerah.”

Britanski trg vozil na električni pogon narašča in trenutno predstavlja približno petino prodaj vozila Leaf v Evropi. Na nedavnem doživetju električnega ekosistema je Nissan povedal tudi, da je za novi Nissan Leaf prejel že več kot 12.000 naročil, pa čeprav je svoj najnovejši model razkril šele pred tremi meseci. To pomeni, da se v Evropi eno vozilo proda vsakih 12 minut.

Nissanova enota xStorage za shranjevanje energije pa si je za razvoj inovativnih tehnologij prislužila priznanje v kategoriji “nagrada za tehnologijo”. Nissanov sistem xStorage uporablja reciklirane akumulatorske baterije vozil na električni pogon, ki omogočajo shranjevanje energije v času nižjih tarif in celo prodajo presežka energije vozila Leafa nazaj v energetsko omrežje.

Philippe Saillard, višji podpredsednik za prodajo in marketing pri Nissan Europe, je povedal: “Novi Nissan Leaf je najnaprednejše in najdostopnejše vozilo na povsem električni pogon. Zelo smo veseli, da si je prislužilo priznanje prestižne avtomobilistične revije What Car?. To vozilo je bolj vznemirljivo, povezljivo in zabavno pri vožnji kot katero koli drugo vozilo na električni pogon srednjega razreda v zgodovini. Povedano preprosto, je neverjetno.”

Povsem novi Leaf ponuja občutne izboljšave v primerjavi s prejšnjim modelom – nov dinamičen dizajn, napredne tehnologije in zmogljivejši pogonski sklop za daljši doseg in večjo moč.

Leaf 2018 je tudi prvi Nissanov evropski model, opremljen z Nissanovo tehnologijo ProPILOT za avtonomno vožnjo in sistemom elektronskega pedala e-Pedal, s katerim voznik speljuje, pospešuje, upočasnjuje in zaustavlja vozilo s preprostim pritiskom oz. popuščanjem pritiska na pedal plina.

Dobava novega Leafa kupcem se bo v Evropi postopoma začela v začetku februarja 2018.

O Nissan Leafu:
Novi Nissan Leaf je utelešenje Nissanove inteligentne mobilnosti, tj. ponudbe našim kupcem na osnovi treh glavnih načel:
- Inteligentna zmogljivost: zagotavlja jo Leafov nov, napreden električni pogon z akumulatorskim sklopom zmogljivosti 40 kWh z izboljšano energetsko učinkovitostjo, večjim navorom in prenosom moči za vznemirljivejšo vožnjo.
- Inteligentna vožnja: tehnologija, zasnovana za večjo samozavest pri vožnji, boljšo varnost in manj skrbi.
- Inteligentna integracija: povezljivost vozila s širšo družbo in povezovanje z energetskimi omrežji prek edinstvene tehnologije za dvosmerno polnjenje.

Leaf ni le vozilo na povsem električni pogon, temveč ponuja tudi popolnoma novo izkušnjo pri vožnji, s katero se boste skozi življenje peljali drzneje, vozili samozavestneje in bili bolje povezani s svetom okrog sebe.