Neel Jani uspešno zaključil prvo testno vožnjo s Porschejevim dirkalnikom za Formulo E

Porschejev tovarniški voznik Neel Jani (Švica) je na Porschejevem testnem poligonu v Weissachu včeraj prevozil prve kilometre v novem Porschejevem dirkalniku za Formulo E in tako postavil pomemben mejnik na poti do premiernega tovarniškega nastopa na prvenstvu Formule E, ki poteka pod okriljem podjetja ABB in zveze FIA. Porsche se bo prvenstvu pridružil v 6. sezoni (2019/20). Prva testna vožnja z novo razvitim, povsem električnim Porschejevim pogonskim sklopom je potekala brez težav. Inženirji so z njo pridobili pomembne informacije, na osnovi katerih bodo dirkalnik v naslednjih mesecih med intenzivnimi testiranji lahko pripravili na prvo udeležbo v Formuli E.

Fritz Enzinger (vodja programa Porsche Motorsport): "Novo razviti Porschejev pogonski sklop za Formulo E je prestal ognjeni krst. To je pomemben dan za vse, ki sodelujemo pri tem projektu. Rad bi se iskreno zahvalil vsem, ki so v preteklih mesecih prizadevno in z vsem srcem sodelovali pri izdelavi pogonskega sklopa in dirkalnika ter omogočili, da je bila prva testna vožnja uspešna. Pred premiernim tovarniškim nastopom na Formuli E nas čaka še veliko dela, toda prvi pomembni korak je narejen. Zdaj se bomo povsem osredotočili na to, da se do potankosti seznanimo s specifičnimi izzivi Formule E."

Neel Jani (Porschejev tovarniški voznik): "Zelo sem ponosen na to, da sem med prvo testno vožnjo sedel za krmilom našega dirkalnika za Formulo E. To je velika čast, bilo pa je tudi izjemno vznemirljivo. Orjemo namreč ledino. To je bil zame fantastičen občutek. Vsi v ekipi čutimo: zdaj je projekt dobil pravi zagon. Seveda danes nismo šli do skrajnih meja, toda pogonski sklop in dirkalnik sta se zelo dobro odrezala. Komaj čakam, da nadaljujemo s testiranji."

Amiel Lindesay (vodja ekipe): "Vemo, da se bomo v Formuli E srečali z zelo močno konkurenco, ki ima večinoma več izkušenj kot mi. Za nas je bilo zato še toliko bolj pomembno, da smo s prvo vožnjo naredili naslednji korak v razvoju. Z vsakim nadaljnjim testiranjem bomo prišli do novih spoznanj in bomo lahko izboljšali zmogljivost vozila."

Malte Huneke (tehnični projektni vodja): "Razvoj dirkalnika za Formulo E z maksimalnim poudarkom na učinkovitosti in lahki gradnji je za našo ekipo inženirjev velik izziv. Ko smo avto zdaj videli v akciji, se nam je vsem pospešil srčni utrip. V primerjavi s serijskim razvojem so zahteve glede učinkovitosti in mase pogonskega sklopa v Formuli E na povsem drugem nivoju. Zdaj se bomo korak za korakom približali skrajnim mejam. To je bistvenega pomena za uspeh v Formuli E."