Lang Lang bo ambasador koncerna Volkswagen

„Lang Lang je edinstven glasbenik in vzor mladim ljudem širom po svetu. S svojim delom postavlja mostove med deželami in kulturami. Zato smo zelo veseli, da bomo v prihodnjih letih tesno sodelovali z njim,“ je povedal dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.

Lang Lang je s svojimi visokimi umetniškimi merili in prizadevanji predvsem za mlado generacijo idealni partner za koncern Volkswagen. Leta 2008 je na Kitajskem rojeni pianist ustanovil fundacijo Lang Lang, ki mladim umetnikom pomaga pri glasbenem izobraževanju. Na Kitajskem, največjem prodajnem trgu koncerna Volkswagen, je Lang Lang poleg tega v preteklem letu odprl dva umetniška centra. S tem želi otrokom omogočiti dostop do glasbe in v kar največji meri pomagati nadarjenim mladim glasbenikom.

Poleg številnih mednarodnih priznanj je glasbenik julija prejel tudi red za zasluge Zvezne republike Nemčije. To odlikovanje so mu podelili za njegov izjemni prispevek k nemški glasbeni kulturi. Kot eden najboljših pianistov našega časa Lang Lang v Nemčiji in številnih drugih državah ne pripravlja le koncertov, pač pa tudi posebne delavnice za učence in študente, ki se zanimajo za glasbo.

Sodelovanje z Lang Langom je del Volkswagnovih prizadevanj na področju kulture. V sklopu teh prizadevanj koncern podpira vodilne umetniške in kulturne ustanove. Partnerji so med drugim tudi Muzej moderne umetnosti (MoMA) in organizacija MoMA PS1 v New Yorku ter dOCUMENTA