GT 86 kot dirkalnik

Prvo dirkalno  GT4 izvedenko Toyote GT86,  bodo preizkusili proti koncu tega meseca, takoj, ko bo  pionir inženiringa tovrstnih dirkalnikov GPRA končal s predelavo šasije .GT 86 kot dirkalnik

Novi avto poganja dvolitrski turbo motor z neposrednim vbrizgom, bokserski štirivaljnik razvit v sodelovanju z Nicholson McLaren Engines .

Moštvo GPRM in  oba direktorja Gary Blackham in Roger King verjameta, da bo nova Toyota  nevaren tekmec v GT4: "Novi motor iz Nicholson McLaren bo razvil med 360 in400 KM", je rekel Blackham ," natančneje pa bomo moč nastavili po testiranju.''

GT86 znotraj"Pozkušali smo čim bolje izpiliti kvaliteto in zanesljivost  GT86, kot tudi njegov tekmovalni značaj. Izdelek je po vsej Evropi že sedaj požel veliko zanimanja." GPRM že pobira prva naročila, pravkar pa so v zaključni fazi pogovorov z ekipo Avon Tyres v Britanskem prvenstvu  GT. "Toyota GT86 bo zelo resen konkurent v britanskem GT, pa tudi na mnogih drugih GT4 dirkah, ki so po Evropi popularnejše iz dneva v dan."

Toyota GT86 GPRM  velja za atraktivno in cenovno sprejemljivo vozilo za vzdržljivostne dirke. Podjetje je začelo s projektom GT4 septembra lani, takoj po Britcar24 , kjer je tedaj nova športna Toyota uspešno debitirala.