Formula E prvič v Santiagu.

 

Prva dirka formule E v Čilu je bila prava srhljivka, ki je gledalce držala v napetosti vse do zadnjega ovinka. Moštvo Renault e.dams se  je drugič zapored v tej sezoni uvrstilo na stopničke zahvaljujoč Sébastienu Buemiju. Nicolas Prost je z borbeno vožnjo osvojil deseto mesto in spet prišel do točk.
Na eni najbolj grbinastih in zdrsljivih stez v zgodovini prvenstva formule E je bil Sébastien Buemi že med prvimi poskusi med najhitrejšimi. Kljub temu, da je v prvem treningu malo trčil v ogrado, se je v kvalifikacijah z najboljšim časom v svoji skupini prebil v zaključni del "SuperPole", v katerem je osvojil drugo startno mesto. V gneči takoj po startu dirke je izgubil dve mesti. Tudi po posegu varnostnega avtomobila je ostal v vodilni skupini in po zamenjavi dirkalnikov bil spet četrti, le nekaj desetink sekunde za Piquetom.

Deset krogov pred ciljem je odmerek dodatne moči "FanBoost" uporabil za povečanje pritiska na Brazilca. Ko se je prebil mimo Piqueta, se je začel vztrajno bližati Vergnu in Lottererju. Zadnji trije krogi so bili resnična srhljivka, saj je vodilna peterica ločevalo le nekaj desetink sekunde. Buemi se je ubranil pred vztrajnimi napadi Rosenqvista in čez ciljno črto pripeljal na tretjem mestu.

Nicolas Prost je v drugem prostem treningu oplazil ogrado, vendar potem pokazal svoj najboljši kvalifikacijski nastop v tej sezoni. Dirko je začel z desetega startnega mesta, ker je bil zaradi prepoznega povratka v boks v kvalifikacijah kazensko pomaknjen za dve mesti nazaj. Ob startu je Prostu uspelo, da se je izognil se Lopezu, ki je trčil v ogrado, tik pred posegom varnostnega avtomobila pa je še napredoval za tri mesta. Kljub temu, da je dosegal hitrost vodilnih, je moral pred zamenjavo dirkalnikov varčevati z energijo in se zato ni ubranil napadov DiGrassija.

Prost je med vožnjo proti boksu izgubil dragocene sekunde, ko se je znašel za počasnim tekmecem, vendar je po zamenjavi dirkalnika ostal na devetem mestu. Proti koncu dirke je izgubil eno mesto in v cilj pripeljal deseti.

Oba dirkača moštva Renault e.dams sta osvojila točke in s tem pripomogla, da je moštvo v skupni razvrstitvi napredovalo na peto mesto. V skupni razvrstitvi dirkačev se je Buemi povzpel na četrto mesto.