Fiat na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2018

 

Znamka Fiat se na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2018 predstavlja z najobširnejšo in najbolj dovršeno modelno paleto kot kdajkoli prej. Predstavlja družini S-Design in Mirror, ki ponujata rešitve za najvišje zahteve na področju sloga, značaja in povezljivosti.

Na ženevskem avtomobilskem salonu se poleg 5-vratnega modela Tipo in 500X S-Design predstavlja tudi 124 Spider S-Design; vsi trije modeli se po lastnostih močno razlikujejo in so namenjeni posameznikom, ki svoj značaj izražajo tudi z izbiro avtomobila z značilno identiteto.

S-Design je odgovor znamke Fiat vsem, ki iščejo slog in vsebino s sodobnim, dinamičnim in prepoznavnim značajem. Vozilo s tem paketom opreme združuje športnost, slog in zapeljivost ter voznika prepriča že na prvi pogled. Ima nepogrešljiv značaj, ki se ujema z značajem mladega, dinamičnega potrošnika. Prvič doslej je posebna serija na voljo za celotno paleto modelov znamke Fiat in je kot ustvarjena za oba svetova, ki ju pooseblja znamka – uporabno in temperamentno plat znamke Fiat.

Fiat na ženevskem salonu ne nastopa le z družino S-Design. Del razstavnega prostora je namenjen družini Mirror, prvi posebni seriji, ki obsega celotno družino modela 500. Posebne serije so že od nekdaj posebnost znamke Fiat in eden ključnih dejavnikov uspešnosti številnih modelov, zlasti legendarnega Fiata 500, ki je na voljo v številnih različicah in se je pogumno podal na različna področja ter si s tem zagotovil večno mladost. Med nepozabne različice v dolgi zgodovini modela sodijo 500C by Gucci, 500 by Diesel, 500 Riva ter nedavni različici 500-60th in Anniversario, ki sta posvečeni 60. obletnici ikone avtomobilske hiše Fiat.

Fiat 500 že od svoje prve predstavitve krši vsa pravila tradicionalnega trga ter dokazuje, da lahko tudi majhno vozilo tvori družino cenovno dostopnih in privlačnih modelov, ki prinašajo kar največ osebnega pečata in uporabnosti, za nameček pa piše mednarodno zgodbo o uspehu. 80 odstotkov vseh izdelanih vozil Fiat 500 je prodanih izven Italije in leta 2017 je bila ikona znamke Fiat vodilni avtomobil v osmih državah sveta ter na lestvici vodilnih v sedmih drugih državah.

Model Fiat 500 se z različicama 500L in 500X odmika od tradicionalnega uvrščanja v segment in z združevanjem lastnosti iz različnih kategorij poživlja vozili, ki postavljata merila v svojih segmentih. Družina vozil modela 500 tako ponuja tri zelo različna vozila glede na namembnost in značaj, ki izpolnjujejo zahteve vseh strank in odgovarjajo na čedalje večje povpraševanje po novih izkušnjah, pri tem pa jih odlikuje isti izvorni in tipično vznemirljiv slog ikone znamke Fiat.