Dvojna zmaga za znamko Alfa Romeo na podelitvi nagrad bralcev nemške revije »Auto motor und sport«

  • Bralci nemške revije in njenih mednarodnih partnerskih revij so izbrali vozili Alfa Romeo Stelvio in Alfa Romeo Giulia za najboljša v svojih kategorijah.
  • Tretja zmaga zapored za model Alfa Romeo Giulia.
  • Skupno 385 modelov vozil v 11 razredih so ocenjevali bralci iz 17 držav.

Alfa Romeo Stelvio in Alfa Romeo Giulia še naprej dopolnjujeta impresivno zbirko mednarodnih nagrad. V nagradah "Best Cars" po izboru bralcev, ki jih podeljuje revija »Auto motor and sport«, sta športni terenec in športna limuzina dosegla izjemno dvojno zmago. Raziskava, ki je potekala sočasno v 17 državah, je model Alfa Romeo Giulia že tretjič zapored postavila na vrh v kategoriji uvoženih srednje velikih limuzin. V tekmovanju za "Best Car" Alfa Romeo Giulia ni osvojila le 20,8 odstotka glasov, ampak se je njena različica Quadrifoglio uvrstila tudi med najmočnejša vozila med 31 kandidati v kategoriji srednje velikih limuzin. 2,9-litrski V6 biturbo bencinski motor, ki je vgrajen v ta vrhunski model, razvije največjo moč 375 kW (510 KM). Alfa Romeo Stelvio se je v kategoriji  velikih SUV vozil pomeril s 56 kandidati nemške proizvodnje in iz tujine. Alfa Romeo Giulietta se je prav tako uvrstila na drugo mesto v kategoriji srednje velikih vozil.

V svojem 43. letu je tekmovanje "Best Cars" potekalo sočasno v 17 državah za modelno leto 2019. Bralci so glasovali za svoje favorite iz nabora 385 modelov v 11 kategorijah, vključno z uvoženimi vozili.

"To je že tretja zmaga zapored za model Alfa Romeo Giulia v nagradah "Best Cars" po izboru bralcev, kar kaže na izjemno neomajno svetovno priljubljenost naše športne limuzine. Prav tako smo zelo ponosni na uspeh vozila Alfa Romeo Stelvio v pomembni kategoriji velikih SUV vozil, še posebej proti tako močni konkurenci," je dejala Rebecca Reinermann, direktorica marketinga blagovnih znamk Alfa Romeo in Jeep, na podelitvi nagrad v Stuttgartu. "Nove nagrade revije »Auto motor and sport« in njenih partnerskih revij niso le pritrjevanje naši modelski strategiji in našim visokim standardom kakovosti, ampak tudi nam. Naš uspeh v glasovanju za "Best Cars" nas bo navdihnil, da bomo še naprej ponujali avtomobile velikemu številu ljubiteljev znamke Alfa Romeo po vsem svetu. Avtomobile, ki zagotavljajo neprimerljiv užitek v vožnji z inovativnimi rešitvami, ikoničnim italijanskim oblikovanjem in visoko zmogljivostjo."