Dvojna nagrada za znamko Alfa Romeo v Veliki Britaniji

 

Alfa Romeo še naprej neprekinjeno osvaja nagrade in nazive. Giulia Quadrifoglio je na izboru Avto leta 2018 britanske revije What Car? osvojila naziv »najboljši športni in zmogljivi avtomobil«, model Stelvio pa je na prvem izboru CCT100, ki ga organizira revija Company Car Today, zmagal v kategoriji prestižnih SUV vozil.

Giulia Quadrifoglio je pod drobnogledom strokovne žirije revije What Car? premagala zveneče tekmece. »Najboljši športni in zmogljivi avtomobil« je najnovejši naziv v vrsti številnih: Giulia je v zgolj dvanajstih mesecih samo v Veliki Britaniji osvojila kar sedem nagrad. Različica z 2,9-litrskim bencinskim motorjem V6

Biturbo s 375 kW (510 KM) se ponaša z najboljšim razmerjem med maso in močjo (2,99 kg/KM) v razredu, saj je bogato opremljena z zelo lahkimi materiali, kot so ogljikova vlakna, uporabljena za streho, pokrov motorja, prednje pomično krilce, zadnji spojler in bočne vstavke na obrobah pragov. Maso različice Quadrifoglio je mogoče dodatno zmanjšati z deloma, ki sta na voljo kot dodatna oprema: karbonsko-keramičnimi zavornimi koluti in sedeži Sparco z zadnjim konstrukcijskim ogrodjem iz ogljikovih vlaken. Na izboru Avto leta 2018 revije What Car? je bila Alfa Romeo Giulia nominirana še v kategoriji poslovnih limuzin, model Stelvio pa je bil med nominiranci v kategoriji velikih SUV vozil.

Prvi SUV znamke Alfa Romeo, Stelvio,  je osvojil naziv prestižnega SUV vozila na prvem izboru CCT100 revije Company Car Today. Na izboru CCT100 sodelujejo najboljši modeli, ki so na voljo kupcem poslovnih vozil, nazive pa podeljuje žirija, sestavljena iz panožnih strokovnjakov.

Zmagovalci posameznih kategorij so bili izbrani na podlagi številnih meril, denimo izpusta, obsega prodaje poslovnih vozil, preostale vrednosti, priljubljenosti pri voznikih, vrednosti, uporabnosti in privlačnosti.

Model Stelvio si je prvo mesto prislužil z majhnim izpustom, varnostnimi funkcijami, elegantnim in športnim videzom ter izjemno vozno izkušnjo. Stelvio je edinstven in nadvse priljubljen tudi zaradi drugih lastnosti. Model izraža vsa čustva in vrhunske lastnosti, značilne za znamko Alfa Romeo, in to – prvič v več kot stoletnem obstoju znamke – v obliki SUV vozila. Stelvio Quadrifoglio se je izkazal za najhitrejše SUV vozilo v razredu, na dirkališču Nürburgring je namreč odpeljal najhitrejši krog, in osvojil pet zvezdic na preizkusu Euro NCAP.