DS 5 Commande Speciale, ki je edinstvena in po meri izdelan za kupca.

 

Pariz je prestolnica mode in prestiža, zato ni naključje, da je DS Automobiles izbral ravno avtomobilski salon v Parizu za lansiranje svoje ponudbe po meri DS "Commandes Spéciales". To pobudo je navdahnila zgodovina znamke DS, zlasti njenga predsedniškega modela DS Presidentielle in prestižne izvedenke DS Prestige, poleg tega pa je odraz izkušenj velikih francoskih prestižnih oblikovalskih hiš, ki svojim kupcem nudijo storitve po meri. Prvi tak konkreten primer, izdelan posebej za našo stranko je DS 5 Commande Spéciale.

V preteklosti je DS za številne zvezdnike in politike že izdelal vozila po naročilu oziroma izvedenke "commandes spéciales", ki jih dandanes poznajo po celotnem svetu. DS je svoje strokovno znanje že večkrat usmeril v kreativnost in ugodil zahtevam strank. Blindirana vozila, kot na primer za generala de Gaullea v sodelovanju s specializiranimi kleparskimi podjetji, kot je Chapron, pa tudi številni barvni odtenki, ki so na voljo za streho in karoserijo originalnega modela DS, saj je individualizacija podobe zasidrana v genih znamke DS.

 « Kdo še ni nikoli sanjal o tem, da bi postal lastnik edinstvenega modela, ki ga je tudi sam zasnoval? Odslej je to pri znamki DS znova mogoče,» napoveduje Éric Apode, direktor produktov in poslovnega razvoja znamke DS. «Individualizacija podobe je del marketinške pozicije naše znamke. Danes bomo premagali novo etapo s ponudbo "po meri", ki bo sčasoma na voljo za celotno kolekcijo in to ekskluzivno v salonu DS WORLD Paris. Svet visoke mode znotraj avtomobila!»

Znamka DS, ki si prizadeva francoski prestiž vnesti v avtomobile, nam ponuja, da od sanj preidemo k realnosti. Prvi rezultat edinstvenega postopka, v katerem se prepletata oblikovanje v sodelovanju z naročnico in izdelava po meri, je izvedenka DS 5 Commande Spéciale, ki bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Parizu.

Od sanj do resničnosti         

Zgodovina se začne z željo. Z željo, da bi imel vsak SVOJE vozilo, ker je vsak edinstven, ker ima vsak svoje posebne potrebe, ker se želi vsak predajati užitkom … Tako željo je gospa L., naročnica vozila DS 5, zaupala, izrazila in opisala direktorju oblikovanja, Thierryju Metrozu. Zanj je skoraj vse mogoče. "Stranka lahko spremeni celotno atmosfero svojega avtomobila DS, od usnjenih sedežnih prevlek do armaturne plošče in izjemnih materialov preprog. Skupaj z oblikovalcem lahko ustvari tudi svoj lasten barvni odtenek za karoserijo. Tu je seveda veliko prostora za ustvarjalne ideje."

Izdelava po meri in oblikovanje v sodelovanju z naročnikom za DS 5 Commande Spéciale 

«DS 5 je zaradi svojega avantgardnega stila vozilo, ki izstopa iz množice. Zatorej ni presenetljivo, da je naša naročnica izbrala ravno ta model za svoje vozilo "po meri", pojasnjuje Thierry Metroz.

Za prvo izdelavo po naročilu so mojstri znamke DS porabili štiri mesece ročnega dela, ki je terjalo veliko strasti in spretnosti. Rezultat je DS 5 pobarvan v lesketajočo globoko črno barvo, poimenovano Stardust Black, ki je bila ustvarjena posebej za naročnico tega vozila, in ima izjemno prefinjeno notranjost.

V potniškem prostoru je ključna beseda uglajenost: slavno izdelavo sedežnih prevlek v videzu paščka ročne ure je nadomestila izjemna pletena izdelava prevlek v napa usnju. Enak vzorec je uporabljen tudi na vratnih ploščah, zgornjem delu armaturne plošče, sredinskem naslonu za roke in zadnji polici. Notranje dekoracije (volanski obroč, vratne kljuke, strop) so prevlečene s črnim usnjem kovinskega videza, da še dodatno izstopajo. Kanček norosti so v avtomobil vnesli z uporabo velurja v intenzivni zeleni barvi Amétryne (podobna barvi modela DS E-Tense, ki je navdušil naročnico) v notranjosti predalov in na debelih in udobnih preprogah. Piko na i daje ročaj prestavne ročice iz titana, ki je izdelan s tehniko 3D tiskanja in z vzorcem pletenega usnja.

Prefinjenost pomeni skrbno dodelane detajle, zato je zadnja polica v celoti oblečena v usnje ter opremljena z žepom, v katerem bo lastnica lahko shranila kostim ali svečano obleko. Sešili so še edinstven komplet skladnih kovčkov iz telečjega usnja s satenasto podlogo v zeleni barvi Amétryne.

Nenazadnje so po zgledu vrhunskih izdelovalcev prestižnih izdelkov v predal pod sredinskim naslonom za roke namestili tablico, na kateri piše ‘Réalisé par l’Atelier DS – septembre 2016’ (Izdelano v ateljeju DS - september 2016), kar zaznamuje oblikovanje v sodelovanju z naročnico.