Dinamičen, moderen, privlačen: Novi Renault FLUENCE

Novi Renault Fluence je bil prvič razkrit na avtomobilski razstavi v Carigradu. Moderna oblika te triprostorske limuzine in vanjo vgrajene tehnologije so kar se da prirejene potrebam in okusom kupcev, zato bodo pripomogle k uspešnemu nadaljevanju mednarodne kariere tega modela.

Novi Renault Fluence povzema Renaultovo novo oblikovno istovetnost. Prednji del je oblikovan enako kot pri ostalih novih modelih znamke; pokončen romb je nameščen na sredino širokega črnega pasu s kromasto obrobo, ki avtomobilu daje posebno dinamičen videz. Dnevne luči s svetlobnimi diodami ter kromasti in črno lakirani vstavki tudi prispevajo k privlačni modernosti novinca.

Bolj moderen je tudi videz notranjosti, med drugim tudi zaradi digitalnih merilnikov, ki so serijsko vgrajeni v vseh različicah. Prostor za potnike je enako prostoren kot prej, nove prevleke pa ga še polepšajo in poudarjajo udobje na najvišji ravni segmenta.

Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev s samodejnim menjalnikom, ki je idealen za vožnje v naseljih. Poleg dizelske različice dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch), ki je bila na voljo že prej, je za Novi Renault Fluence napreden samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC možno izbrati tudi v kombinaciji z bencinskim motorjem. Ponudba dizelskih motorjev je razširjena in vključuje tudi novi motor dCi 130 Ta 1,6-litrski motor je že požel veliko hvale na račun svojih zmogljivosti in užitka v vožnji, ki ga zagotavlja. V svojem razredu je motor dCi 130 najmočnejši, a ima kljub temu porabo goriva omejeno na 4,6 l/100 km, izpust CO2 pa na 119 g/km. Zaenkrat ne bo na voljo na vseh trgih.