Citroen Technospace: vzdušje udobnega bivališča in tehnologije v vozilu

Glavne poteze modela CITROËN TECHNOSPACE je CITROËN že predstavil, danes pa razkriva tudi notranjost tega konceptnega vozila.

Tako kot zunanji dizajn tudi notranji ambient modela CITROËN TECHNOSPACE pomeni resničen prehod v novo dobo. Vozilo povzema adute, ki so ustvarili prepoznavnost Znamke v segmentu enoprostorcev: prostornost, svetlobo v vozilu in zgledno vidljivost. Predvsem pa prinaša notranjost, izdelano v duhu udobnega bivališča, loft, s prefinjenim ambientom, z zelo kakovostnimi materiali in s številnimi tehnologijami v službi dobrega počutja, med temi z vmesnikom za vožnjo z uporabo 100% na dotik  z 12-palčnim panoramskim zaslonom visoke ločljivosti, ali s sedežem Relax za sovoznika.

To konceptno vozilo napoveduje novega CITROËNA C4 PICASSO, ki bo prišel na trg v drugi polovici leta 2013. Pomenil bo novo etapo v dinamiki CITROËNA in bo spremenil obstoječe kodekse enoprostorca:

-                z rekordnimi emisijami CO2 98 g/km, doseženimi zahvaljujoč novi modularni platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), ki združuje učinkovito zgradbo in optimirano maso;

-                s popolnoma novimi sorazmerji, ki povezujejo kompaktnost  (dolžina : 4,43m / l : 1,83m / višina : 1,61 m), referenčno bivalno udobje in rekordno prostornino prtljažnika (537 litrov VDA);

-                z močnim in izraznim dizajnom z dinamičnimi linijami in s tehnološkimi žarometi, ki jih dopolnjujejo zadnje luči z učinkom 3D po vzoru zadnjih konceptnih vozil Znamke.

Konceptno vozilo CITROËN TECHNOSPACE bo predstavljeno na prihodnjem Salonu v Ženevi 

Dizajn, ki označuje novo dobo

CITROËN TECHNOSPACECITROËN TECHNOSPACE je najprej dizajn, ki preseneti. Ima namreč popolnoma nova sorazmerja s »kolesi na 4 vogalih«, ki mu dajejo dinamičen slog, ki je energičen in zgoščen obenem.

Sprednji del je nov z odločnim motornim blokom in z novo scenografijo dvojne puščice, ki je podaljšana v enega najbolj spektakularnih tehnoloških pogledov. Pravi svetlobni podpis. Zadnje luči se zgledujejo po konceptnih vozilih Tubik, Survolt in Revolt in imajo učinek 3D, ki je globok in obenem futurističen. Pogled na zadnji del pa je  še bolj dinamičen zaradi pokrova prtljažnika, ki nakazuje prostornost in kakovost.

Da bi CITROËN TECHNOSPACE lahko poudaril te svoje oblikovalske adute, je oblečen v popolnoma nov barvni odtenek Nuance Anisée s satiniranim učinkom, ki poudarja dinamične in tekoče linije tega konceptnega vozila.

Notranji ambient je prefinjen in izdelan v duhu razkošnega bivališča. Ta vtis poudarjata panoramsko vetrobransko steklo in velika steklena streha, ki kopata ta koncept v naravni svetlobi, idealni za sprostitev.

Vzdušje razkošnega bivališča se odraža tudi v kakovosti uporabljenih materialov. Sedežno oblazinjenje in obloge vrat, zavezništvo usnja in mikrovlaken, dajejo vtis udobja in trpežnosti.

Glavni odlagalni prostori, ki so praktični in obenem premišljeno urejeni, pa tudi prtljažnik z rekordno prostornino 537 litrov VDA, so poudarjeni z zelo »techno« živim barvnim odtenkom.

Tehnologije v službi dobrega počutja

Notranjost CITROËNA TECHNOSPACE vabi k dobremu počutju, da bi vsak potnik užival v potovanju.CITROËN TECHNOSPACE2

Potovanja postajajo trenutek sprostitve zahvaljujoč masažnim prednjim sedežem, sovoznikovemu sedežu Relax s povečanim udobjem za noge, in vzglavniki Relax za vse potnike. V CITROËNU TECHNOSPACE voznik in sopotniki potujejo v prvem razredu!

Poleg tega CITROËN TECHNOSPACE ponuja tudi nov vmesnik za vožnjo, ki je enostaven, intuitiven, ergonomski in estetski. Prefinjena armaturna plošča je zgrajena okoli dveh zaslonov: 7-palčnega tabličnega računalnika na dotik in 12-palčnega panoramskega HD zaslona.

7-palčni tablični računalnik z zaslonom na dotik omogoča upravljanje vseh funkcij vozila preko 7 aktivnih točk: klimatske naprave, navigacije, avdia…

CITROËN TECHNOSPACE412-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti omogoča prikaz bistvenih informacij za vožnjo, voznik pa ga lahko v vsakem trenutku konfigurira glede na svoje želje. Izbere lahko prikaz navigacijskih informacij ali pa pomoč pri vožnji, glede na to, kaj želi ali potrebuje. Lahko se odloči tudi, da bo prikazoval svoje osebne fotografije. Vozilo postaja pravi življenjski prostor.

Za stalno povezanost CITROËN TECHNOSPACE omogoča dostop do portala CITROËN Multicity Connect, ki se ga upravlja preko 7-palčne tablice na dotik. Številne aplikacije, prilagojene za avtomobilsko uporabo, olajšajo življenje vozniku in njegovim sopotnikom in poiščejo najbližjo bencinsko črpalko, hotel ali restavracijo, ali pa jih obvestijo o vremenski napovedi za prihodnje dni.

To konceptno vozilo je uresničitev kreativne tehnologije CITROËN in volje Znamke, da se s svojo paleto proizvodov pomakne navzgor, preko ustvarjalnega oblikovanja in tehnologij v službi dobrega počutja in okolja.