Citroen C-Elysee: sodoben, prostoren in trpežen

C-Elysée je deležen vsega Citroënovega tehničnega in oblikovalskega znanja. Na trg  je prišel danes in se s svojim slogom in funkcijami posebej odziva na pričakovanja kupcev, ki si želijo privlačno in obenem dostopno limuzino. Ta model je deležen tudi vseh izkušenj Znamke glede podvozja, kakovosti in tehnologije, kot jo predstavlja novi motor iz družine PureTech, VTi 72, ki združuje zmogljivosti, obvladano porabo in vzdržljivost. CITROËN C-Elysée je bil zasnovan predvsem kot odgovor na pričakovanja mednarodnih trgov.

ZAPELJIVA IN URAVNOVEŠENA LIMUZINA

Oblikovalci modela CITROËN C-Elysée so začeli s praznim belim listom. Že prve poteze s svinčnikom pa so poudarile silhueto limuzine. Njene linije so uravnotežene in zapeljive. Njena sprednja stran že na prvi pogled izraža pripadnost Znamki: širok kromiran izraz, ki poudarja dobro sedeč in z rebri okrašen motorni pokrov. Njen imenitni in harmonični obod kaže tudi impozantno držo in trpežnost, zlasti z visokim pasom karoserije, s široko postavljenimi kolesi in z izbočenimi blatniki. CITROËN C-Elysée lahko obleče 7 karoserijskih odtenkov, ki jih glede na nivo izdelave povzdignejo še kromirani dodatki.

Tudi v kabini potniki občutijo eleganco in trdnost avtomobila. Armaturna plošča je razkošna in ima pred sovoznikom dekorativno okrasno letev, ki je izpeljana glede na nivo izdelave. Vsi materiali so bili izbrani tako, da prispevajo k elegantnemu značaju vozila, pa tudi k njegovi trpežnosti in enostavnemu vzdrževanju.

MIRNOST V VSEH OKOLIŠČINAH

Kakovost in zanesljivost v vseh preizkušnjah

Naložba v avtomobil je dolgoročna naložba. CITROËN C-Élysée je bil zato zasnovan tako, da kljubuje času in kilometrom. Že pri zasnovi so bili upoštevani poostreni pogoji vožnje v nekaterih državah in tako je vozilo  dobilo:

-          primeren odmik od tal in ustrezne pnevmatike,

-          dodatno zaščito pod karoserijo,

-          ojačano konstrukcijo karoserijskih delov in pritrditve z vijaki.

Vse te podrobnosti jamčijo za resnično trajnost vozila CITROËN C-Elysée. V dokaz temu so vozilo, ki so ga zasnovali v Franciji in ki ga izdelujejo v tovarni Vigo v Španiji, testirali na več kot 4 milijonih kilometrov po vsem svetu, v vseh voznih pogojih (mraz, prah, slabe ceste, …).

Zgledno udobje in vozne lastnosti

CITROËN C-Elysée je deležen vsega znanja Znamke, zlasti glede lege na cesti. Njegovi široki koloteki in posebno podvozje, skupaj z volanom z električnim servoojačevalnikom, ki je informativen in natančen pri vseh hitrostih, jamčijo za dobro lego na cesti in veliko varnost za vse potnike, celo v najtežjih pogojih. Vozilo ima lahko tudi serijsko ali opcijsko varnostno opremo, kot npr. ABS in ESP, ali pa do 4 varnostne blazine.

Vozilo je enostavno za vožnjo in odraža tudi CITROENOVO znanje s področja vzmetenja: ohranja dobro počutje svojih potnikov in resničen užitek vožnje, tudi v najtežjih pogojih uporabe.

ZA DRUŽINSKO UPORABO

Prostornost …

CITROËN C-Elysée ima velike zunanje mere: 4,43 m v dolžino, 1,71 m v širino in 1,47 m v višino. Njegova medosna razdalja 2,65 m je največja v kategoriji in omogoča ne le brezhibne vozne lastnosti, pač pa tudi izjemno bivalno udobje.

Notranji prostor je dostojen limuzine višje kategorije, z zglednim bivalnim udobjem zadnjega dela. Potniki na zadnjih sedežih imajo izredno veliko prostora za noge, tako po širini kot po dolžini (prostor do kolen 120 mm). Ta prostornost kabine ne gre v škodo prostornine prtljažnika: prostornina 506 litrov VDA je ena od največjih v segmentu. S temi lastnostmi CITROËN C-Elysée v celoti izpolnjuje svojo vlogo glavnega družinskega avtomobila.

…in dobro počutje v vozilu

Poleg optimalne zasnove, ki ponuja razkošno bivalno udobje z obvladanimi merami, ima CITROËN C-Elysée tudi serijsko vgrajeno ali doplačilno opremo za udobje, ki je sodobna in priročna, kot klimatska naprava z digitalnim prikazovalnikom, pomoč pri vzvratnem parkiranju, regulator-omejevalnik hitrosti ali avtoradio mp3 s prostoročnim kompletom Bluetooth.

Dobi lahko tudi tehnološko opremo, ki je prilagojena posebnim pričakovanjem v namembni državi prodaje, kot je ogrevanje spodnjega dela vetrobranskega stekla za Rusijo in Ukrajino. Za države z vročim podnebjem je bilo veliko pozornosti namenjene tudi klimatski napravi, ki ima funkcijo ‘Max’ za zagotovitev hitrega občutka svežine. Ta ponudba tehnologije bo v prihodnjih mesecih še razširjena z navigacijskim sistemom z zaslonom na dotik, s kamero za vzvratno vožnjo, s sistemom za prostoročni dostop in zagon …

In končno tudi širok izbor dodatkov omogoča strankam, da zunanjost vozila uredijo po lastnih zamislih z elegantnimi kromiranimi oblikovalskimi dodatki (z okviri za meglenke, z ohišji za zunanja ogledala, z ustjem izpušne cevi), da zaščitijo karoserijo (s prosojnimi ščitniki za odbijače in s stranskimi letvami) in notranjost (s preprogami ali zaščitami za prtljažnik iz širokega izbora) ter da ustvarijo več prostora za prtljago (s strešnimi drogovi ali prtljažniki). Kar zadeva multimedijsko opremo, delno vgrajeni navigacijski sistemi (brez vakuumskih držal ali vidnih kablov) poskrbijo za zanesljivo vodenje, avtoradio O’car, ki je inovativna rešitev za iPhone, pa omogoča pretvorbo in poslušanje glasbe, popolnoma varno in ob polnjenju Smartphona.

SODOBEN IN DOSTOPEN AVTOMOBIL

Prilagojeni motorji

CITROËN C-Elysée ima nov bencinski motor iz družine PureTech, VTi 72, ki je posebej prilagojen za pogoje vožnje in goriva različnih držav. Ta motor nove generacije so razvili za doseganje optimalnih zmogljivosti (72 KM, navor 110 Nm že pri 3.000 vrt/min), porabe (od 5 l/100 km oziroma izpust CO2 116 g/km, 22 % manj kot pri motorju 1.4i , ki ga zamenjuje) in vzdržljivosti, celo v najostrejših pogojih uporabe. Pridružita se mu lahko 5-stopenjski ročni ali robotizirani ročni menjalnik.

Paleto bencinskih motorjev dopolnjuje novi motor VTi 115 z ročnim ali samodejnim menjalnikom.  CITROËN C-Elysée pa ima lahko tudi dizelski motor HDi 92, že preskušen motor, izdelan v  več kot 6 milijonih primerkov, ki združuje cestne zmogljivosti (visok navor pri nizki vrtilni frekvenci) in obvladano porabo (4,1 l/100 km, 108 g CO2/km).

Privlačno razmerje ‘storitve/strošek’

Ker avtomobil predstavlja resnično naložbo, je ciljna skupina kupcev zahtevna v vseh pogledih, vključno s stroškom nakupa in uporabe vozila. CITROËN C-Elysée je zato s svojo ceno pozicioniran privlačno in prilagojeno vsakemu tržišču, ob vseh storitvah in kakovosti vozil Znamke.

Strošek uporabe je prav tako zmanjšan, zlasti zaradi motorjev, ki so varčni z gorivom, pa tudi zaradi prilagojenega časovnega intervala vzdrževanja, podaljšane življenjske dobe obrabnih delov in trpežnih in pralnih materialov. CITROËN C-Elysée je bil res zasnovan za intenzivno uporabo.