Citroen 19_19 concept, potovanje v načinu E-udobja

Za proslavitev svojih 100 let drznosti in kreativnosti v službi svobode gibanja se je Citroën čutil dolžnega svetu predstaviti spektakularno vozilo, ki je pravi NLP v sektorju avtomobilizma. Prebojni Citroënov manifest, ki resnično podira meje ustaljenih zapovedi in ponazarja vizijo mobilnosti, ki je namerno nekonvencionalna, perspektivna in brez vsakršnih omejitev. Koncept 19_19, ki se ponaša s povsem neobičajnimi razmerji za svet avtomobilizma ter se zgleduje po svetu aeronavtike in tudi notranje opreme, je nemudoma prepoznaven zaradi svojih vitkih in izčiščenih linij, napredno dodelanih tehnoloških podrobnostih in različnih načinih njihovega izražanja.

Vozilo 19_19 Concept je udobje popeljalo na povsem novo raven s potniškim prostorom, ki je prava dnevna soba na kolesih, in s tem povsem premaknilo meje programa Citroën Advanced Comfort®. Njegova kabina visi na čisto novem sistemu vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki s pametnim aktivnim upravljanjem in se ponaša z edinstveno razporeditvijo elementov po zgledu pohištvenih elementov z individualnimi sedeži, ki odražajo vizijo udobja. 19_19 Concept je inovativen in futurističen tudi zaradi tehnologije za avtonomno vožnjo, ki vozniku nudi možnost, da povsem preda nadzor nad upravljanjem vozilu. Velik poudarek daje na umetno inteligenco, zato je opremljen z osebnim pomočnikom, ki je integriran v armaturno ploščo in v fazah avtonomne vožnje prevzame nadzor nad vozilom ter komunicira s potniki prek predvidljivega in proaktivnega sistema, ki vnaprej predvidi potrebe posameznega potnika.

Zahvaljujoč 100 % električnemu pogonskemu sklopu 19_19 Concept zmanjšuje ogljični odtis, povečuje udobje v vožnji zavoljo odsotnosti ničnega hrupa in vibracij ter dokazuje, da so električni pogonski sklopi nadvse primerni za dolge vožnje, saj lahko njihova avtonomija doseže tudi 800 km. Zasnovan je za povsem sproščeno in brezskrbno vožnjo, saj se polni s pomočjo indukcije bodisi pri zaustavljenem vozilu ali med vožnjo, kadar infrastruktura to dopušča.

19_19 Concept nudi nov pristop k dolgim potovanjem z začrtanjem novih potez ultra udobja, ki potnikom ponuja regenerativno in pomlajujoče potovanje. Predstavlja torej moderen pristop k dizajnu in tehnologiji za zagotovitev novih avtomobilskih izkušenj, ki dajejo prednost pravemu "mentalnemu očiščevanju", trenutkom sprostitve, miru in dobrega počutja.

19_19 Concept je ultimativen odgovor Citroëna na potovanja jutrišnjega dne, ki ga je navdihnila želja po sproščujoči in regenerativni mobilnosti.