BMW predstavniki se potegujejo za laskav naslov kar v štirih od petih kategorij.

 

Na pariškem avtosalonu se je z razkritjem kandidatov začela pot do svetovnega avta leta 2017.

Na sprejemu je predsednik izbora Peter Lyon podpredsedniku uprave BMW Ianu Robertsonu podelil kipec za luksuzni avto leta 2016: BMW serije 7.

Peter Lyon je na sprejemu poudaril vlogo izbora svetovni avto leta (wcoty):»Izbor svetovni avto leta je v zadnjih 11 letih pridobil največjo medijsko pokritost med tovrstnimi izbori na svetu, sestavlja ga 73 članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike  iz vseh segmentov avtomobilske industrije. Ob tem pa nagrajuje najboljše rešitve industrije  sedanjosti in obenem ponuja vpogled v avtomobilsko prihodnost.«

Lyon se je ob tem zahvali dolgoletnim partnerjem izbora: New York International Auto Show, Prime Research, Autoneum, Bridgestone Corporation, Newspress (medijski partner) in KPMG (glasovanje).

Ian Robertson, član uprave BMW odgovoren za prodajo in marketing:»Počaščen sem, da BMW serije 7 nosi naziv prestižni avto leta 2017. Šesta generacija limuzine postavlja nova merila v prestižnem razredu, združuje sodoben luksuz, izjemno vozno dinamiko in kopico inovacij. Zgodba o uspehu se nadaljuje, prvič pa sta v tej seriji na voljo tudi pečata BMW M in BMW i.«

Kandidate za svetovni avto leta 2017 bo konec januarja 2017 v skrivnem točkovanju ocenjevalo 73 novinarjev iz vsega sveta. Glasovali bodo za vseh pet kategorij svetovni avto leta 2017, luksuzni/športni avto leta 2017, zeleni (green) avto leta 2017, mestni (urban) avto leta 2017 in svetovni dizajn leta 2017.

Tudi Slovenci bomo imeli svojega žirantskega predstavnika, in sicer Miloš Milač, urednik rubrike Avto in Avto Finance.

Prva preizkušnja kandidatov bo potekala sredi novembra letos v Los Angelesu, marca prihodnje leto bomo na ženevskem avtosalonu razglasili po tri finaliste v vsaki kategoriji, 13. aprila pa bodo na avtosalonu v New Yorku znani zmagovalci izbora Svetovni avto leta 2017.

BMW bo zastopan v kar 4 kategorijah od 5. BMW barve bo zastopala nova serija 5, in sicer v kategoriji Svetovni športni/luksuzni avto leta. V kategoriji Svetovni mestni (urban) avto leta 2017 nov, močnejši, predstavnik BMW i3 z 94 Ah baterijo, v kategoriji Svetovni zeleni avto leta 2017 BMW 740e iPerformance in v kategorijiSvetovni dizajn leta vsi zgoraj našteti.