BMW Concept X2

 

BMW Group je za predstavitev vozila BMW Concept X2 izbralo pariški avtomobilski salon 2016. Ta novi dodatek h kompaktnemu segmentu vozil se ponaša s prepoznavno obliko, ki izstopa od drugih modelov X in črpa tudi iz zgodovine proizvodnje kupejev podjetja BMW Group. Rezultat je kompakten koncept, ki izžareva urbano športno privlačnost.

  • Svetovna premiera vozila BMW Concept X2. Novinec v kompaktnem segmentu vozil povezuje dinamično privlačnost in trdnost v športnem, urbanem konceptu z obliko, ki izstopa od drugih modelov vozil X.
  • Premiera na avtomobilskem salonu: Novi BMW serije 3 Gran Turismo je svojo mešanico elegance luksuznega razreda, športnosti in prostornosti nadgradil v še bolj prefinjeno obliko, zahvaljujoč novim motorjem, ki ponujajo še več moči in še večjo učinkovitost, bolj vizualno osupljivi zunanjosti in še bolj prefinjeno oblikovani notranjosti.
  • Premiera na avtomobilskem salonu: Najnovejša različica vozila BMW i3, s svojo novo 94-Ah baterijo, se ponaša z dosegom, ki se je povečal za več kot 50 odstotkov. Pri standardnem ciklu NEDC je njegov doseg zdaj 300 kilometrov (186 milj), namesto prejšnjih 190 kilometrov (118 milj). Obenem obstajajo možnosti dodatne opreme za vozilo BMW i3, prav tako kot tudi nove, močnejše polnilne postaje BMW i Wallbox za domače garaže.
  • BMW i predstavlja tudi model vozila posebne izdaje BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.
  • Svetovna premiera: Podjetje BMW Motorrad je predstavilo svoj novi električni skuter BMW C evolution, ki ponuja 60-odstotno povečanje dosega, vrhunsko zmogljivost in evropsko različico, ki izpolnjuje zahteve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Novi BMW C evolution se ponaša z znatnim povečanjem zmogljivosti celic baterije (94 Ah, povečanje v primerjavi s 60 Ah) in omogoča strankam, da z različico za dolgi doseg prevozijo do 160 kilometrov (99 milj). Rezultat je vožnja z nič emisijami, združena z izvrstno praktičnostjo v mestu in na mestnih območjih.
  • Podjetje BMW ponuja storitev BMW Connected od avgusta. Ta vseobsegajoči digitalni koncept zagotavlja orodje za celovito podporo osebni mobilnosti – zahvaljujoč digitalnim izdelkom in storitvam, ki so oblikovani, da poenostavljajo, in sicer predvsem vsakodnevno načrtovanje poti in sestankov. Z BMW Connected se mobilnost prične, še preden sedete v vozilo. BMW Connected je digitalni asistent osebne mobilnosti, ki združuje funkcije in storitve za pomoč uporabnikom.