Alfa Romeo Stelvio je “Novi avto leta 2018”

 

Stelvio je osvojil še eno nagrado. Bralci mesečnika Quattroruote so z veliko večino izglasovali prvi SUV znamke Alfa Romeo za prejemnika najbolj želene nagrade omenjene revije. Ime Alfa Romeo Stelvio je na seznam prejemnikov nagrad uvrščeno takoj za športno limuzino  Giulia, ki je ta naziv osvojila na prejšnjem izboru.

Svečano podelitev so priredili v Milanu na »Dan revije Quattroruote«. Pred zbranim občinstvom z vodilnimi predstavniki industrije, novinarstva in avtomobilizma, so nagrado izročili Alfredu Altavilli, izvršnemu direktorju skupine FCA za območje EMEA.

Bralci revije Quattroruote so na njenem spletnem mestu 34,2 % glasov oddali prvemu SUV vozilu znamke Alfa Romeo, z njimi pa je Stelvio premagal 12 modelov različnih znamk iz različnih segmentov. Zmaga je še toliko osupljivejša, če upoštevamo razliko med modelom Stelvio in drugo- ter tretjeuvrščenim avtomobilom (prejela sta 10 % in 9,2 % glasov).

Na tekmovanju, ki so ga prvič priredili leta 2000, je zmagalo že dvanajst modelov skupine FCA, od katerih je nazadnje lani slavila zmago športna limuzina Giulia, ki, tako kot Stelvio, po vsem svetu predstavlja odličnost italijanskega avtomobilskega oblikovanja in inženirstva. Še več, po mnenju FCA, so bralci z vnetim glasovanjem za ta naziv le še podkrepili stališče same revije Quattroruote in njene celotne uredniške ekipe.

Nagrada »Novi avto leta 2018« potrjuje nesporno privlačnost modela Stelvio, ki s športno-elegantnim slogom, v kombinaciji z vrhunsko vodljivostjo in izjemno zmogljivostjo, vzbuja zanimanje širše javnosti. Stelvio tako izraža pristni »Alfin duh«, prvič v več kot stoletni zgodovini znamke utelešen v športnem terenskem vozilu. Model Stelvio izstopa tudi po neprekosljivi varnosti, saj je prejel petih zvezdic na preizkusu Euro NCAP, prav tako pa se ponaša z naslovom »najhitrejšega športnega SUV vozila na dirkališču« – Stelvio Quadrifoglio je namreč postavil rekord kroga na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring.